Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανάσταση για το Φάληρο – Ο Δήμος Πειραιά παίρνει τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ

0 σχόλια ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Νίκου Παρασκευά

Χαράς Ευαγγέλια για τους κατοίκους της Σούδας, του Φαλήρου αλλά και των Καμινίων. Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης βρήκε τη λύση και ένα πρόβλημα που ταλάνιζε ολόκληρη την περιοχή επί δεκαετίες θα πάψει να υπάρχει.

Ο λόγος για την έκταση που βρίσκεται πίσω από το Στάδιο Καραϊσκάκη, προς την πλευρά της Πειραιώς, έκτασης περίπου δέκα στρεμμάτων, που σήμερα ανήκει στον Όμιλο Χαραγκιώνη αλλά δεν μπορεί να αξιοποιηθεί γιατί έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου και αθλοπαιδιών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κτιστεί τίποτα.

Ο Όμιλος είχε προσπαθήσει το 2004 περίπου να δημιουργήσει ένα υπερτοπικό εμπορικό κέντρο στον χώρο που θα έδινε αρκετούς χώρους πρασίνου στον Δήμο για να συνεναίσει και να αλλάξει την χρήση γης αλλά συνάντησε την αμετακίνητη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο σημερινός δήμαρχος κρίνοντας από το γεγονός ότι ο χώρος όσο παραμένει ανεκμετάλλευτος κάνει ζημιά σε όλους ,τόσο στον ιδιοκτήτη που δεν μπορεί να έχει το παραμικρό έσοδο από αυτόν, όσο και στον κόσμο αφού παραμένει χωράφι ,ήρθε σε επαφή με όλες τις πλευρές και συμφωνήθηκε να μην υπάρξει αντίδραση σε περίπτωση που προχωρούσε σε απαλλοτρίωση του χώρου, προκειμένου να μην έχουμε χρονοβόρες δικαστικές διελκυστίνδες που θα πάνε το όλο θέμα κι άλλες δεκαετίες πίσω.

Με αυτό το δεδομένο ο κ. Μώραλης είχε πει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο τέλος Ιανουαρίου ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα των οικοπέδων που είναι ένα από τα αγκάθια της πόλης ,όπως ήταν ο Πύργος και το γιαπί της Ραλλείου.

Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας το… καλό θα τριτώσει για τον Πειραιά. Δηλαδή μετά τον Πύργο και τη Ράλλειο που αποδεσμεύθηκε από Δικαστικό Μέγαρο και θα αξιοποιηθεί υπέρ του Δήμου, τώρα ήρθε η σειρά των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ, όπως έχει επικρατήσει να λέγονται αφού δεν έχουν σχέση με το ακίνητο της πρώην φαρμακοβιομηχανίας επί της Πειραιώς που θα γίνει Κέντρο Καινοτομίας.

Η απαλλοτρίωση όπως είπαμε είχε συμφωνηθεί και το τελευταίο αλλά πιο ουσιαστικό πρόβλημα ήταν το πού θα βρεθούν τα κονδύλια για να ολοκληρωθεί.

Όπως προκύπτει από το αποκλειστικό ρεπορτάζ μας ο τρόπος χρηματοδότησης βρέθηκε και θα τον ανακοινώσει ο Δήμαρχος μετά το Πάσχα. Δηλαδή όλα είναι έτοιμα για μια ακόμα καταλυτική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής που δίνει λύση σε ένα ακόμα χρονίζον πρόβλημα της πόλης.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ στην έκταση θα γίνουν αθλητικοί χώροι, παιδότοποι ,χώροι περιπάτου ,χώροι πρασίνου κλπ. Θα γίνει μια όαση αθλητισμού και αναψυχής για τους κατοίκους όχι μόνο των περιοχών ή όλου του Πειραιά αλλά και συνολικά του λεκανοπεδίου.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε δηλώσει στο Κανάλι Ένα πως σε περίπτωση που τα οικόπεδα θα απαλλοτριώνονταν ή θα περιέρχονταν με οποιονδήποτε τρόπο στον Δήμο, θα κινούσε τις διαδικασίες για να κατασκευασθεί εκεί το νέο κολυμβητήριο της πόλης.

Ίσως να αποτελεί αυτό το… κερασάκι στην τούρτα μιας εξαιρετικά επιτυχημένης διαδικασίας. Όπως και να έχει τα καλύτερα και γι’ αυτή την περιοχή έρχονται….

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,