Αναστασιάδης: Ικανοποίηση για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για την υιοθέτηση από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης των αποφάσεων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προέβη, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη χθεσινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά από τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας τόσο με τις παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της εισβολής στη Συρία.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την υιοθέτηση από τη Σύνοδο Κορυφής των αποφάσεων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών διά των οποίων λαμβάνονται πλέον συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα κατά προσώπων και εταιρειών που παράνομα δρουν στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω εκτενώς για τα όσα η Τουρκία πράττει ή δρα εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε στην ΑΟΖ της, είτε δια των απειλών εποικισμού της Αμμοχώστου, είτε ακόμη και των παραβιάσεων στη νεκρή ζώνη.

Καταδίκη των συνεχόμενων παραβιάσεων

Σαν αποτέλεσμα, έγινε υιοθέτηση των αποφάσεων του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, δια των οποίων καταδικάζεται η συνεχιζόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, επαναλαμβάνεται η αλληλεγγύη προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά το πιο σημαντικό, για πρώτη φορά λαμβάνονται πλέον συγκεκριμένα, στοχευμένα μέτρα εναντίον προσώπων και εταιρειών.

Είναι μια εξέλιξη μέσα στα πλαίσια του αγώνα, του διπλωματικού αγώνα αν θέλετε, προκειμένου να αναχαιτίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις. Αυτό για το οποίο εκφράζουμε ικανοποίηση, είναι την ομόφωνη στήριξη των εταίρων μας και την εκφρασθείσα αλληλεγγύη, σαν αποτέλεσμα και του ευρύτερου κλίματος που επικρατεί».

 

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή ο εκλογικός νόμος

Την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα αλλά και την κατοχύρωση του δικαιώματος ψήφου από τα 17 περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή. Τι στάση αναμένεται να τηρήσουν τα κόμματα. Πότε θα ισχύσει. Στη Βουλή κατατέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση ο εκλογικός νόμος με[…]

Περισσότερα »

Παπαδημούλης: Ζητώ παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για το νομοθετικό πλαίσιο που όπως κατήγγειλε, απαλλάσσει καταχραστές του δημοσίου. Αυτή η αθλιότητα πρόσθεσε, έχει τις υπογραφές των Μπαλτάκου, Στουρνάρα, Αθανασίου. «Ο Μπαλτάκος έφυγε, ο Στουρνάρας μετακόμισε,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *