Αναβαθμίζεται το «Π. Καπαγέρωφ»

Ένα έργο και μία μελέτη με στόχο την αναβάθμιση ενός σημαντικού αθλητικού συγκροτήματος στον Δήμο Πειραιά, του κλειστού Κολυμβητηρίου και του κλειστού Γυμναστηρίου «Πέτρος Καπαγέρωφ», εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής. Ειδικότερα, υπέγραψε δύο Προγραμματικές Συμβάσεις με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας (Ε.Α.Κ.Ν.) Άγιος Κοσμάς», συνολικού προϋπολογισμού 225.311 ευρώ, με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Αττικής και το Ε.Α.Κ.Ν. Άγιος Κοσμάς υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Κλειστό Κολυμβητήριο ‘Πέτρος Καπαγέρωφ’ Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά – Εργασίες συντήρησης φορέα κάλυψης κολυμβητηρίου», προϋπολογισμού 150.911 ευρώ με ΦΠΑ. Πρόκειται για το μοναδικό κλειστό κολυμβητήριο στο κέντρο του Πειραιά, χωρητικότητας 700 θεατών, στο οποίο προπονούνται καθημερινά και αγωνίζονται αθλητές κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, και συγκεκριμένα, τα τμήματα Υδατοσφαίρισης και κολύμβησης ανδρών και γυναικών του Ο.Σ.Φ.Π. και του Εθνικού Πειραιώς.

Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση του υπάρχοντος βαθμού ασφαλείας και η αρτιότερη λειτουργία της εγκατάστασης, δεδομένης της μεγάλης χρήσης του κολυμβητηρίου κατά τη διάρκεια του έτους. Περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης του μεταλλικού φορέα του κλειστού κολυμβητηρίου, λόγω της εκτεταμένης διάβρωσης που έχει παρουσιαστεί στις μεταλλικές διατομές και συνδέσεις του. Σημειώνεται ότι η συνολική επιφάνεια του χώρου που καλύπτεται από τον μεταλλικό φορέα είναι 2.100 τ.μ. Το έργο θα δημοπρατηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Πειραιά και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ακολούθως, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Ολοκλήρωση μελέτης για το έργο ‘Ανακατασκευή εθνικού κλειστού γυμναστηρίου Πειραιά Πέτρος Καπαγέρωφ», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ με ΦΠΑ. Στόχος της μελέτης είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας του γυμναστηρίου που βρίσκεται στη συνοικία Αγία Σοφία του Πειραιά και η ενίσχυση των υπηρεσιών αθλητισμού με γνώμονα την ασφάλεια των αθλούμενων.

Οι επιμέρους μελέτες που προβλέπεται να εκπονηθούν, είναι οι εξής: στατικά, αρχιτεκτονικά, η/μ μελέτη. Η μελέτη θα ανατεθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Πειραιά και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής. Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, θα δημοπρατηθεί το έργο της ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου, για το οποίο η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμεύσει πιστώσεις 5.000.000 ευρώ με ΦΠΑ από τον προϋπολογισμό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τραγωδία το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Η  ξένη αθλητική ιστοσελίδα «insideworldfootball.com» δημοσιεύει θέμα με τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής διαιτησίας. Χαρακτηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο «τραγωδία» και έχει επισυναπτόμενο βίντεο με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη να δηλώνει στην ΕΡΤ πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι «δικός μας»!!! Το δημοσίευμα μεταξύ των[…]

Περισσότερα »

Μια ανάσα από τα ημιτελικά του Challenge Cup

Το πρώτο από τα δυο βήματα που απαιτούνται για να βρεθεί και φέτος στα ημιτελικά του Challenge Cup, πραγματοποίησε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Θρύλου που επικράτησε με 3-1 σετ (25-21, 19-25, 21-25, 19-25) της Πφέφιγκεν στην Ελβετία στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «8» της διοργάνωσης! Οι «ερυθρόλευκες» φιναλίστ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *