Άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων… Τα νεότερα την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

Εβδομάδα εξελίξεων για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων και την επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις τάξεις, μετά από τρεις μήνες απουσίας και συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης.

Το μεγάλο ερωτηματικό για την επιστροπή των ειδικών είναι αν οι τάξεις θα ανοίξουν σταδιακά, με τη Γ΄ λυκείου και τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων να προηγούνται ή αν θα ληφθεί απόφαση για οριζόντιο άνοιγμα όλων των τάξεων γυμνασίου και λυκείου

Τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι στιγμής συνηγορούν υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, καθώς δεν παρατηρείται έκρηξη των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία μετά τις γιορτές και τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Για την ώρα δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ωστόσο στο υπουργείο γνωρίζουν πολύ καλά, ότι σε σχέση με την ιδέα του κλιμακωτού ανοίγματος των σχολείων, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, τόσο σε σχέση με την ταυτόχρονη διαθεσιμότητα των καθηγητών σε τηλεκαπίδευση και διά ζώσης εκπαίδευση, όσο και και με τη διαφορά στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, την Παρασκευή, δεν συζητήθηκε καν η  επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων. Σστην επιτροπή επικαντρώθηκαν  μόνο σε θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των φοιτητών και κυρίως αυτών που είναι τελειόφοιτοι και πρέπει να πάρουν τα πτυχία τους.

Οπως λένε οι πληροφορίες το θέμα του ανοίγματος των σχολείων θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής που έχει οριστεί για την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Toυ Νίκου Παπαϊωάννου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην τελική ευθεία για το συνέδριο το ΠΑΣΟΚ

Την πλατφόρμα τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζουν ο ένας μετά τον άλλο οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, με τα χαρτιά τους πάντως να μην αναμένεται να ανοίξουν πλήρως πριν από το συνέδριο του κόμματος στις 5-7 Ιουνίου. Στο μεταξύ, την προσεχή Κυριακή, διεξάγεται η ψηφοφορία στη βάση για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *