Ανοικτά και όχι κλειστά τα σχολεία στις 30 Ιανουαρίου

Ανοικτά και όχι κλειστά θα είναι τα σχολεία την 30ή Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών. Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών αγίων και της παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Κινήσεις που θα οδηγήσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια στην εξωστρέφεια

Για τις κινήσεις του υπουργείου Παιδείας που θα οδηγήσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια προς την εξωστρέφεια, μίλησε στους Financial Times η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Στην διάρκεια των προηγούμενων ετών, τα ελληνικά πανεπιστήμια ήταν εσωστρεφή. Θέλουμε να τα κάνουμε εξωστρεφή και να τα καταστήσουμε έναν κόμβο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην νότιο-ανατολική Ευρώπη» δήλωσε η υπουργός. «Συνεργαζόμαστε με ακαδημαϊκά ιδρύματα, με κυβερνήσεις και έχουμε προσωπικές επαφές με ακαδημαϊκούς του εξωτερικού», πρόσθεσε.

Εκτίμησε ότι 40.000 με 50.000 φοιτητές από τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα φοιτούν μέχρι το 2024 στο αγγλόφωνο προπτυχιακό του πανεπιστημίου Αθηνών, που αφορά στην Αρχαιολογία, την Ιστορία και τη Φιλολογία της Αρχαίας Ελλάδας.

Επιπλέον, η υπουργός αναφέρθηκε σε τρόπους με τους οποίους τα ΑΕΙ θα μπορούν να έχουν έσοδα, πλέον της επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως μέσω των θερινών σχολείων, αλλά και συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα.

«Θέλουμε να παράσχουμε στα πανεπιστήμια τη δυνατότητα να αποκτήσουν άλλα εργαλεία χρηματοδότησης, όπως είναι για παράδειγμα τα φορολογικά κίνητρα για δωρεές και προσφορές, οι ιδιωτικές συνεργασίες και τα έσοδα από πατέντες», επεσήμανε.

Τέλος, σημείωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η πρώτη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αφορά στην κατασκευή εστιών για 3.000 φοιτητές, κυρίως αλλοδαπούς, του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς σε Αττική και Έβρο

Τρία άτομα σε Αττική και Ορεστιάδα συνελήφθησαν χθες και σήμερα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, κατηγορούμενοι για εμπρησμούς. Η μία περίπτωση αφορά Γκανέζο πολίτη 41 ετών, ο οποίος συνελήφθη χθες Τετάρτη για εμπρησμό στο Αττικό Άλσος την προηγούμενη ημέρα. Η πυρκαγιά σβήστηκε αμέσως, πριν λάβει διαστάσεις, ενώ ο 41χρονος εντοπίστηκε μετά[…]

Περισσότερα »

O πρώην υφ. Βιομηχανίας του Καναδά Γιάννης Καννής στο Κανάλι Ένα

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή στα γραφεία του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά ο ομογενής πρώην βουλευτής και υφυπουργός Βιομηχανίας του Καναδά, Γιάννης Καννής. Ο κ. Καννής, από τα πλέον δραστήρια μέλη της ομογένειας του Καναδά, ο οποίος έχει τιμηθεί με τον χρυσό σταυρό του Φοίνικα της Ελλάδος,  συναντήθηκε με τον πρόεδρο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *