Αντίδραση ΚΙΝΑΛ για την τοποθέτηση των γενικών γραμματέων

Κατάφορη παραβίαση του ισχύοντος νόμου, 4369/16, θεωρεί το Κίνημα Αλλαγής την τοποθέτηση των γενικών γραμματέων, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση. «Είναι μείζον πολιτικό ζήτημα», τόνισαν ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, και ο αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, στην εβδομαδιαία συνάντηση με τους δημοσιογράφους στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τις ενστάσεις που εξέφρασαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ο συγκεκριμένος νόμος συμφωνήθηκε με τους δανειστές ως εμβληματική πράξη αποκομματικοποίησης του Κράτους, προβλέποντας τη μετεξέλιξη των γενικών γραμματέων σε διοικητικούς γραμματείς.

Ψηφίστηκε επί της αρχής και από τη ΝΔ, σημείωσαν και επισήμαναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε προς αυτή την κατεύθυνση με φωτογραφικές προκηρύξεις οι οποίες απορρίφθηκαν από τους Θεσμούς. Τόνισαν ότι στην Έκθεση Προόδου της τρόικας, στις αρχές Ιουλίου, υπογραμμίζεται ότι μόνο μία θέση πληροί τα κριτήρια. Διευκρίνισαν ότι οι ενστάσεις δεν αφορούν τα επιλεγέντα πρόσωπα, αλλά τη διαδικασία και την πολιτική αντίληψη που εκφράζει η ΝΔ.

«Ή η κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο, νομιμοποιώντας εκ των υστέρων τις επιλογές που έκανε ή παραδέχεται ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποκομματικοποίηση του Κράτους», υποστήριξε ο κ. Καρκατσούλης. «Για μας το ζήτημα της αποκομματικοποίησης του Κράτους είναι προτεραιότητα», συμπλήρωσαν.

Προτείνουν, μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα, είτε οι αρμοδιότητες να ασκηθούν προσωρινά από τον υφυπουργό σε κάθε υπουργείο ή να δοθούν στους γενικούς διευθυντές των υπουργείων.

Ο Παύλος Χρηστίδης ρωτήθηκε για τη θέση του ΚΙΝΑΛ σχετικά με τη κατάργηση του ασύλου στα ΑΕΙ και απάντησε ότι επεξεργάζεται ρύθμιση για την προστασία της διακίνησης ιδεών, ενώ τόνισε ότι θα στηριχθεί ό,τι είναι έκνομο να αντιμετωπίζεται, χωρίς φραγμούς, και να μην καλύπτεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση αλλάζει την ατζέντα για να ξεχαστούν οι Πρέσπες

Βέλη κατά της κυβέρνησης εκτοξεύει η Ένωση Κεντρώων, κατηγορώντας την πως αλλάζει την ατζέντα για να ξεχαστεί η «μειοδοσία των Πρεσπών». «Η κυβέρνηση επιχειρεί αλλαγή ατζέντας για να ξεχάσουμε την μειοδοσία των Πρεσπών και να ενδιαφερθούμε για τα ψίχουλα, μπόνους, αναδρομικά, δόσεις δανείων. Με λίγα λόγια να καταπιούμε αυτό που[…]

Περισσότερα »

Αλ. Τριανταφυλλίδης: Εξαίρεση των Δημοτικών Ρ/Σ σταθμών από τη διαδικασία αδειοδότησης

Ξεκάθαρα υπέρ της εξαίρεσης των Δημοτικών Ραδιοφωνικών σταθμών από τη διαδικασία αδειοδότησης όπως έγινε και με τους δημοτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, στο σχέδιο νόμου που έχει τεθεί σε διαβούλευση, τάχθηκε μιλώντας στο Κανάλι Ένα ο βουλευτής του Σύριζα και δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Δήλωσε δε, βέβαιος, ότι “με τις κατάλληλες παρεμβάσεις –[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *