Αντιπεριφέρεια Πειραιά: Προληπτικός καθαρισμός ρεμάτων

Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για αστυνόμευση και  καθαρισμό των ρεμάτων η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά έχει προχωρήσει από τις αρχές του καλοκαιριού, σε προληπτικές εργασίες καθαρισμού των ανοικτών ρεμάτων στους  Δήμους  της περιοχής ευθύνης μας.

Αυτές τις μέρες, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ολοκληρώνεται ο επαναληπτικός έλεγχος και καθαρισμός των ρεμάτων απομακρύνοντας φερτά υλικά και βλάστηση, με στόχο να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή των όμβριων υδάτων και να μην κινδυνέψει κανένας πολίτης και καμία περιουσία.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου  ανέφερε:

«Η αντιπλημμυρική θωράκιση των πόλεων αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης στις πρόσφατες συναντήσεις με τους Δημάρχους και τους Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και των Τμημάτων Τροχαίας Πειραιά και Κορυδαλλού.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, είχα την ευκαιρία να τους ενημερώσω για την πορεία των εργασιών καθαρισμού των ρεμάτων και για την ολοκλήρωση των μελετών αποχέτευσης ομβρίων που εκπονεί η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων και να τονίσω την ανάγκη διαρκούς  ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων για την αντιμετώπιση  πλημμυρικών φαινομένων στα καταγεγραμμένα επικίνδυνα σημεία.

Από την πλευρά μας τόσο εγώ όσο και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και  της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων θα είμαστε σε επιφυλακή όλο το εικοσιτετράωρο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επικίνδυνου φαινομένου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ο Δ. Πειραιά τιμούν την Ημέρα της Μητέρας

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά στον πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, τιμά την Ημέρα της Μητέρας στο πρόσωπο της “Μητέρας SOS”. Ο ρόλος της “Μητέρας SOS” για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, αποτελεί πρότυπο και σημείο αναφοράς. Μέσω της αγάπης της, της συναισθηματικής της υποστήριξης,[…]

Περισσότερα »

Μετά τα δικαστήρια κόλλησαν… Μετρό και Τραμ

Του Νίκου Παρασκευά… Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της Κυβέρνησης όχι μόνο για το θέμα των δικαστηρίων, για το οποίο φαίνεται ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει καταλάβει τίποτα, όπως δείχνει η απάντηση που έστειλε

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *