Αντιτρομοκρατική: Τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο Κουκάκι

Σχετικά με επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

– Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

  • (7) κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),
  • (14) κοινοί πυροκροτητές, (2) ηλεκτρικοί πυροκροτητές, (2) πυροκροτητές Nonel, (1) κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ).

– Στις οικίες των συλληφθέντων:

  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και (2) πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία (7) χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το «παραμύθι του Σεπτεμβρίου» τελείωσε απότομα για τη Μέρκελ

Επί μήνες η κρίση στην καρδιά της Ευρωζώνης ήταν συνώνυμη με την Ελλάδα. Τώρα η κρίση στην καρδιά της ευρωπαϊκής κοινότητας φέρει την ονομασία «προσφυγικό». Το κοινό στοιχείο και στις δύο περιπτώσεις, δεν είναι όμως ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελλάδας στους δύο αυτούς «πονοκεφάλους» των ηγετών της ΕΕ. Παράγοντας-καταλύτης είναι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *