Αντωνάκου: Στόχος τα έργα ουσίας για την περιουσία και την ζωή των πολιτών

Ένα τεράστιο πλέγμα έργων που αφορούν υποδομές, αναπλάσεις και αντιπλημμυρικά, βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Πειραιά, με ευθύνη της Περιφέρειας που κατάφερε και διασφάλισε για την υλοποίηση τους πάνω από 38 εκατομ. ευρώ την στιγμή που το ίδιο περίπου ποσό έχει δώσει και στον κεντρικό τομέα Αττικής, ο οποίος περιλαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων και φυσικά το κέντρο της πρωτεύουσας.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με τον Νίκο Παρασκευά και την Κωνσταντίνα Πετούση, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της Περιφέρειας δεν είναι τα έργα βιτρίνας αλλά τα έργα ουσίας γιατί αυτά διασφαλίζουν την περιουσία και την ζωή των κατοίκων.

Όπως είπε, έγινε ένας αγώνας δρόμου και η αντιπεριφέρεια Πειραιά κατόρθωσε να έχει προς εκτέλεση 2 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, προϋπολογισμού 18,5 εκατομ. ευρώ, ένα παρόμοιο έργο στο Πέραμα προϋπολογισμού 4 εκατομ. ευρώ και 2 ακόμη, ένα στο Κερατσίνι στο ύψος του Σκλαβενίτη και ένα στην παραλία του Περάματος κοντά στις προβλήτες των φέρυ μποτ.

Κινδύνεψε η ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο

Παράλληλα, όπως είπε η κ. Αντωνακου , έχει αρχίσει η Ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, ένα έργο μεγαλόπνοο και ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη, το οποίο εκτελείται τμηματικά προκειμένου να μην δημιουργήσει ταλαιπωρία στους πολίτες.

«Το έργο αυτό, κινδύνεψε να τιναχθεί στον αέρα γιατί τον περασμένο Ιούλιο υπήρξε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας σύμφωνα με την οποία οι εκπτώσεις που έδιναν οι εργολάβοι ήταν πολύ μεγάλες και κρίθηκε ότι έθεταν σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του έργου» τόνισε, προσθέτοντας ότι «εμείς κάναμε επανεξέταση όλου του υλικού της Οικονομικής Επιτροπής και δεν διαπιστώσαμε ασυνήθιστες εκπτώσεις.

Μάλιστα βρήκαμε και 150 αποφάσεις της προηγούμενης περιφερειακής διοίκησης οι οποίες είχαν ανάλογες ή και μεγαλύτερες εκπτώσεις και τα έργα είχαν προχωρήσει και δεν είχαν μπλοκαριστεί. Έτσι ξεκινήσαμε τις διαδικασίες και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε βάλει μπροστά ένα έργο που θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην πόλη του Πειραιά και συνεχίζει να εκτελείται χωρίς κανένα πρόβλημα».

Τον Οκτώβριο έτοιμο το κέντρο υγείας στο Κερατσίνι

Παράλληλα, συνέχισε η αντιπεριφερειάρχης, έχουμε ξεκινήσει και το κέντρο υγείας στο Κερατσίνι το οποίο θα είναι έτοιμο να αποδοθεί στους πολίτες στον Οκτώβριο. Αυτή την εποχή είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας και έχουμε πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι θα στελεχωθεί με το προσωπικό που απαιτείται για να είναι λειτουργικό και να μπορεί να εκτελεί την αποστολή του.

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί , υπογράμμισε, είναι το γεγονός πως όλα αυτά ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, δηλ. σε διάστημα μόλις 9 μηνών και μάλιστα παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, κάτι που δείχνει ότι οι υπηρεσίες της νομαρχίας και της Περιφέρειας λειτούργησαν αποτελεσματικά, αναχαιτίζοντας τους «σκοπέλους» της γραφειοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινωνικό Συμβουλευτικό Ιατρείο από την Μητρόπολη Πειραιώς

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού αυτής έργου, λειτουργεί αφιλοκερδώς Κοινωνικό Συμβουλευτικό Ιατρείο με τμήματα Παθολογίας Καρδιολογίας και Ψυχιατρικής. Το Κοινωνικό Ιατρείο στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (Γρ. Λαμπράκη 41) και παρέχει δωρεάν τις ιατρικές υπηρεσίες του κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *