Απαραίτητη η ψυχολογική υποστήριξη των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές

Σε ένα ψυχολογικό σοκ βρίσκονται αυτή την ώρα οι πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές που έχουν χάσει ανθρώπους ή περιουσίες, το οποίο όμως τους βοηθάει να ξεπεράσουν τις πρώτες δύσκολες ώρες, καθώς λειτουργεί ως μια φυσική άμυνα του οργανισμού στα δεινά που υπέστησαν.

Ωστόσο στη συνέχεια, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστούν ψυχολογική υποστήριξη, διότι είναι δύσκολο να διαχειριστείς μια τέτοια τραγωδία, όταν μάλιστα βρίσκεσαι στο επίκεντρό της.

Αυτό, δήλωσε μεταξύ άλλων, στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, ο ψυχολόγος του Τζανείου νοσοκομείου, Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Αναφερόμενος ειδικότερα, στην ψυχολογική κατάσταση των συγγενών των αγνοουμένων, τόνισε ότι «είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς το άγνωστο και την ασάφεια», υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για να ξεπεράσεις μια τέτοια κατάσταση, αλλά εξαρτάται από τον τρόπο που την βιώνει το άτομο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΗ: Διάψευση για τον κίνδυνο black out το καλοκαίρι

Υπερεπαρκές είναι το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ για την τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια τους καλοκαιρινούς μήνες επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση. «Αναφορικά με δηλώσεις περί κινδύνου εκτεταμένης έλλειψης τροφοδοσίας της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια τους θερινούς μήνες, η ΔΕΗ, στο μέτρο που την αφορά, δηλώνει ότι το[…]

Περισσότερα »

Ο Κώστας Ευριπιώτης στην Εκπομπή “Σε Πρώτο Ενικό”

Το γνωστό πηγαίο χιούμορ του, αλλά και τις φιλοσοφημένες σκέψεις του χάρισε στους ακροατές του “Καναλιού Ένα” ο Κώστας Ευριπιώτης. Ο γνωστός ηθοποιός που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Σε πρώτο ενικό” με τους Νίκο Παπαϊωάννου και Σπύρο Μιχαλόπουλο μίλησε για την καριέρα του αλλά και τη ζωή του και διάλεξε την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *