Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της πώλησης των Ελληνικών Πετρελαίων

Σε σαρανταοκτάωρη απεργιακή κινητοποίηση κατά της πώλησης του 35% των Ελληνικών Πετρελαίων, που ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο, προχωρούν από σήμερα  Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον όμιλο.

Μάλιστα, για το Σάββατο το Πανελλήνιο σωματείο εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια είναι ήδη προγραμματισμένη νέα εικοσιτετράωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση θα έχει επιπτώσεις στον ανεφοδιασμό πετρελαίου στην εγχώρια αγορά.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, Παναγιώτης Οφθαλμίδης, μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Συμεών Πεϊμανίδη τόνισε πως ξεπουλιέται μια εταιρία εθνικής και στρατηγικής σημασίας. Σημείωσε ακόμη πως υπάρχει περιθώριο για περεταίρω διάλογο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος οι πανελλαδικές του 2017

Την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, οι μαθητές της τρίτης λυκείου θα δώσουν το πρώτο μάθημα των πανελλαδικών την εβδομάδα μετά την αργία του Αγίου πνεύματος, που θα είναι στις 5[…]

Περισσότερα »

Γ. Ρωμανιάς: Καμία νέα μείωση στις συντάξεις

«Καμία νέα μείωση, ούτε στις κύριες, ούτε στις επικουρικές συντάξεις. Αυτό είναι κόκκινη γραμμή», τόνισε σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς, προσθέτοντας, επίσης, ότι δεν πρόκειται να ανατραπούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.Όπως επανέλαβε, πληθυσμιακές ομάδες, που έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όπως μητέρες με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *