Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των δημοσιογράφων την Τρίτη

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, όπου και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, πραγματοποίησαν χθες Τρίτη οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου.
Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, πραγματοποίησαν χθες 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Στη συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), μίλησαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Δ. Κουμπιάς, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου Λ. Σακκάς.
Οι συνδικαλιστές τόνισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου να εναντιωθούν στα αντιλαϊκά μέτρα και τις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν πάλι το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στον Τύπο, με απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Χαρακτήρισαν ανοικτή πληγή το Ασφαλιστικό και απαίτησαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μισθούς αξιοπρέπειας για όλους τους εργαζομένους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Προβλέπεται η ίδρυση δύο νέων συγκοινωνιακών φορέων κατά τα πρότυπα των Αστικών Συγκοινωνιών της πρωτεύουσας. Με το νομοσχέδιο καταργείται το υφιστάμενο «Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης» (ΣΑΣΘ), εξαγοράζεται και τίθεται σε εκκαθάριση ο «Οργανισμός Αστικών[…]

Περισσότερα »

Κλειστά την Παρασκευή σχολεία στη Θεσσαλονίκη λόγω της διακοπής νερού

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων υδροδότησης που συνεχίζονται για τρίτο 24ωρο μετά από σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού. Με ανακοίνωση της η διοίκηση δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρει πως «λόγω των προβλημάτων υδροδότησης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή, 30 Μαρτίου,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *