Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των δημοσιογράφων την Τρίτη

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, όπου και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, πραγματοποίησαν χθες Τρίτη οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου.
Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, πραγματοποίησαν χθες 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Στη συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), μίλησαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Δ. Κουμπιάς, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου Λ. Σακκάς.
Οι συνδικαλιστές τόνισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου να εναντιωθούν στα αντιλαϊκά μέτρα και τις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν πάλι το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στον Τύπο, με απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Χαρακτήρισαν ανοικτή πληγή το Ασφαλιστικό και απαίτησαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μισθούς αξιοπρέπειας για όλους τους εργαζομένους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάσεις: Πτώση σε Ιατρικές Σχολές – άνοδος στις Οικονομικές

Το παζλ των εκτιμήσεων για την πορεία των βάσεων μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 συμπληρώθηκε με την ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας των στατιστικών στοιχείων κλιμάκωσης μορίων των φετινών

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *