Από 3 έως 9 έτη φυλάκισης για τους 13 κατηγορούμενους της De Puy

Ποινές από 3 έτη φυλάκισης μέχρι 9 έτη κάθειρξης επέβαλαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας  στους 13 κατηγορούμενους, οι οποίοι μία ημέρα πριν είχαν κριθεί ένοχοι για την υπόθεση με τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά είδη της εταιρείας De Puy.

Το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους – ενόχους δύο ελαφρυντικά και συγκεκριμένα αυτό που αφορά στον σύννομο πρότερο βίο και  στην καλή συμπεριφορά  για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την τέλεση της πράξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους γιατρούς που καταδικάστηκαν επιβλήθηκε ποινή φυλάκιση 4 ετών  μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως ,ενώ για όλους τους κατηγορούμενους αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μακρά αποδεικτική διαδικασία το δικαστήριο απήλλαξε λόγω παραγραφής  τους κατηγορούμενους από το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας ενώ, κατά περίσταση τους έκρινε ενόχους, για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν σήμερα περιλαμβάνονται στελέχη της βρετανικής εταιρίας, πασίγνωστοι γιατροί και στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της DEPUY.

 

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι τέλη θα πληρώσουν όσοι προχωρήσουν σε άρση ακινησίας εντός Μαΐου

Τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να παραλαμβάνουν τις πινακίδες καταβάλλοντας τέλη για τους υπόλοιπους μήνες του έτους παρέχει το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή. Συγκεκριμένα η διάταξη που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη ορίζει ότι: «Σε περίπτωση άρση ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου, ή μοτοσικλέτας[…]

Περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται Δώρο Πάσχα, πότε θα καταβληθεί

Σε ένα μήνα είναι Πάσχα και οι περισσότεροι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, ήδη σκέφτονται τον έξτρα μισθό που θα λάβουν προκειμένου να μπορέσουν να κλείσουν κάποιες τρύπες, μετά τις συνεχείς περικοπές μισθών που τους είχαν γίνει. Υπενθυμίζεται πως Δώρο Πάσχα δικαιούνται και οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ. Οι άτυχοι είναι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *