Από που προέκυψε φράση: Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται

Γράφει η Μαΐρα

Τρέμουλο στα γόνατα, φτερούγισμα της καρδιάς, αμηχανία, εφίδρωση, είναι τα πρώτα σημάδια του έρωτα που νιώθουμε, όταν μας ενδιαφέρει ένα άτομο.

Στα επόμενα ραντεβού, ακολουθούν διακριτικά πειράγματα, προσελκύσει του ενδιαφέροντος με έντονες ματιές, βελτίωση της εμφάνισης μας, τυχαία αγγίγματα, διαχυτική συμπεριφορά.  Παράλληλα, έχουμε ένα χαμόγελο μόνιμα αποτυπωμένο στα χείλη μας, αντιμετωπίζουμε τα πάντα με αισιοδοξία, δεν έχουμε διάθεση να φάμε και κάποιες φορές έχουμε ένα απλανές βλέμμα στην καθημερινότητα μας.

Τι ακριβώς συμβαίνει όταν ερωτευόμαστε;  Γιατί αντιδράμε και λειτουργούμε με τους ίδιους τρόπους όλοι οι ερωτευμένοι;

Από την στιγμή που θα νιώσουμε ότι κάποιος μας ελκύει, ξεκινούν κάποιες συγκεκριμένες χημικές διαδικασίες, που μας προκαλούν τα παραπάνω συμπτώματα.

Συγκεκκριμένα, όταν ερωτευόμαστε διενεργούνται διάφορες χημικές διαδικασίες.  Πρώτη, από όλες παράγεται η ντοπαμίνη, που όσο ανεβαίνουν τα επίπεδα μέσα στον οργανισμό μας τόσο πιο έντονο είναι το αίσθημα χαράς, ευφορίας και αισιοδοξίας, που νιώθουμε.  Παράλληλα, εγκρίνονται και άλλες ορμόνες που μας προκαλούν αφηρημάδα, αυπνία, θλίψη, ανορεξία όταν δεν βλέπουμε το άτομο που έχουμε ερωτευτεί.

Όπως λοιπόν ο βήχας μας συμβαίνει ακούσια, όπου και αν είμαστε, ότι και αν κάνουμε, έτσι και ο έρωτας, όσο και να προσπαθήσουμε να τον κρύψουμε, εκείνος θα βρίσκει τρόπο να… μας μαρτυράει!

 πηγή: maira.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η άγνωστη μυστικιστική πλευρά του αριθμού «7»

Γράφει η Μαΐρα… Η Επτάδα: Οι οπαδοί του Πυθαγόρα λένε πως η επτάδα ονομάστηκε έτσι από το ελληνικό ρήμα “σεβώ” ή σέβομαι. Από τον Νικόμαχο μαθαίνουμε ότι ονομαζόταν “Minerva” όντας ανύπαντρη και παρθένα μη γεννημένη από μητέρα, ζυγό αριθμό, ούτε από πατέρα, μονό αριθμό, αλλά εκπορευόμενη από την κορυφή του[…]

Περισσότερα »

Πλανητικό Δελτίο για όλα τα ζώδια… από τις 23 έως τις 29 Μαΐου

Του αστρολόγου Γιάννη Μπαρδόπουλου…  Για το Σάββατο 23/5, η Σελήνη είναι για τελευταία μέρα στο ζώδιο του Καρκίνου, στις 0:42 εισέρχεται στο ζώδιο του λέοντα, στις 3:47 πραγματοποιεί θετικό εξάγωνο με τον Ήλιο και τέσσερα λεπτά αργότερα πραγματοποιεί θετικό τρίγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο, στις 4:34 ο Ήλιος πραγματοποιεί δυσμενή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *