Από σήμερα Δευτέρα έως τις 31 Aυγούστου οι θερινές εκπτώσεις

Του Συμεών Πεϊμανίδη

Πρεμιέρα σήμερα των θερινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα, που θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.  

Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 14 Ιουλίου, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11.00 το πρωί  με 6.00 το απόγευμα .

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης, μιλώντας στο Κανάλι Ένα, σχολίασε πως από την περίοδο των εκπτώσεων οι έμποροι έχουν αυξημένες προσδοκίες, αφού η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δεν ευνόησε το λιανεμπόριο.

Oι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνητική δέσμευση για Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη

Στις δεσμεύσεις και της νέας κυβέρνησης περιλαμβάνεται η ίδρυση Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά

Περισσότερα »

Πανελλαδικές: Στη Νεοελληνική Γλώσσα εξετάζονται οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) που δίνουν με το παλιό σύστημα παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη των Πανελληνίων Εξετάσεων. Οι παραπάνω υποψήφιοι διαγωνίζονται σήμερα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που άνοιξαν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *