Από την Παρασκευή η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

Αρχίζουν αύριο Παρασκευή οι διαδικασίες υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 15-7-2019.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Συμφέροντα και Mνημόνιο επιβλήθηκαν στα Φαρμακεία”

Της Ιωάννας Μάζη… Για «αγκάθια» που συναντούν καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένοι οι οποίοι χρήζουν άμεσης θεραπείας έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κώστας Λουράντος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη. Ο κ. Λουράντος περιγράφοντας την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία ως «τραγική» ζήτησε από την κυβέρνηση[…]

Περισσότερα »

Μειώνονται οι τιμές εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες

Μειώσεις, αντί αυξήσεων, στις τιμές των εισιτηρίων με παράλληλη αναδιοργάνωση του συνόλου του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας πρόκειται να ανακοινώσει αύριο το υπουργείο Υποδομών. Kι έτσι, η ανησυχία για αύξηση στα κόμιστρα των μέσων μαζικής μεταφοράς, τελικώς, δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί. Το υπουργείο Υποδομών μαζί με τον ΟΑΣΑ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *