Από τις 20 Μαΐου οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τη σχολική χρονιά 2019-2020.

«Ωφελούμενοι» του προγράμματος είναι τα παιδιά (βρέφη-νήπια) των δικαιούχων του ΟΑΕΔ από οκτώ μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2019) έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018), για τους 298 δήμους από τους 325 της χώρας.

Η λειτουργία των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ωράριο λειτουργίας των σταθμών ξεκινά στις 6:45 και τελειώνει στις 16:00.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους για τις θερινές διακοπές τον Αύγουστο και α) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου, β) από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των δημόσιων υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.

Στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι γονείς-κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων, για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9.00 μέχρι τις 14.00.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΑΤΤΑ: Kανονικά όλες οι πληρωμές από το εξωτερικό

Με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζονται στα εθνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα οποία αναπαράγονται εντός και εκτός της χώρας, σχετικά με ενημέρωση από tour operators των ΗΠΑ σε ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ότι τα εμβάσματα προς τη χώρα μας για πληρωμές υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα θα μπλοκαριστούν στην Αμερική και[…]

Περισσότερα »

Ένας αγροτικός γιατρός και μία μαία για όλη τη Σύμη…

Της Αγγελικής Νικολοπούλου… Κλειστός παραμένει και σήμερα Τρίτη ο Δήμος Σύμης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη γιατρού. Έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού, ο Δήμος Σύμης θα παραμείνει κλειστός επ’ αόριστον καθώς κινδυνεύει άμεσα η υγεία των κατοίκων του νησιού. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Ελευθέριος Παπακαλοδούκας μιλώντας στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *