Από τον Πειραιά αρχίζουν τα σεμινάρια «Προστάτεψε το Παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα»

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Δράση δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα «Προστάτεψε το Παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα», θα πραγματοποιηθεί από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία iDialogue σε δέκα  πόλεις της Ελλάδας αρχής γενομένης από τον Πειραιά την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Ραλλείου Σχολής Θηλέων, Πειραιώς και Επονιτών 21.

Κεντρικός ομιλητής στο σύνολο των επιμορφωτικών σεμιναρίων της δράσης είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του Cyber Security International Institute (CSI) Μανώλης Σφακιανάκης.

Στα σεμινάρια ως ομιλήτριες συμμετέχουν επίσης η Ψυχολόγος MSc– Ψυχοθεραπεύτρια και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Βέρα Αθανασίου, η Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος Μαριάννα Τάσση και η Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος Μαρίσα Βουλγαράκη.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι γονείς και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση του Διαδικτύου και για τους ασφαλείς τρόπους περιήγησης των μικρών μας φίλων σε αυτό.

«Η δράση “Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα” προέκυψε ως ανάγκη. Επειδή η iDialogue είναι μία εταιρεία αστική μη κερδοσκοπική η οποία διοργανώνει δράσεις κοινής ωφέλειας που απευθύνονται σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως γονείς, παιδιά, επαγγελματίες και νέους, ο κόσμος ζητούσε σχετικά σεμινάρια. Όπως όλοι γνωρίζουμε το διαδίκτυο δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες αλλά κρύβει και κινδύνους και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Θεωρήσαμε λοιπόν αναγκαίο να προχωρήσουμε σε αυτά τα σεμινάρια με σκοπό την απόκτηση γνώσεων από τους γονείς πάνω στο διαδίκτυο και το πως μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από αυτό», δήλωσε στο Κανάλι Ένα η Διευθύντρια Ανάπτυξης της iDialogue Δέσποινα Γριβέα.

Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι που ειδικεύονται στην παιδοψυχολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ελληνόπουλα κατέχουν την πρώτη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τον εθισμό στα video games. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αυξάνεται το φαινόμενο όπου ανήλικοι συζητούν ανοικτά και εμπιστεύονται μέσα από το διαδίκτυο, δίνοντας προσωπικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται και το διαδικτυακό έγκλημα.

Μέγας Πανελλαδικός Χορηγός της δράσης είναι η εταιρεία MYTILINEOS, Πανελλαδικός Χορηγός της δράσης είναι η εταιρεία WIND Ελλάς. Tοπικός Xορηγός της δράσης που θα διεξαχθεί στο Μαρούσι είναι η Eurobank και Tοπικός Xορηγός της δράσης που θα διεξαχθεί στην Πάτρα είναι η Alpha Bank.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την Υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ημερομηνίες και πόλεις διεξαγωγής της Δράσης:

12/02 Πειραιάς, 21/02 Μαρούσι, 26/02 Αθήνα-Κέντρο, 07/03 Πάτρα, 12/03 Τρίπολη, 19/03 Βόλος, 28/03 Ηράκλειο Κρήτης, 30/04 Θεσσαλονίκη, 7/05 Ιωάννινα, 23/05 Μυτιλήνη

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή (απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στα σεμινάρια, στην ιστοσελίδα https://prostatepse.gr/ και στο τηλέφωνο 210 7709777.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι αλλάζει στο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης

Αλλαγές στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με νέα ποσά ανά λίτρο, αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και μεταβολές που έχουν να κάνουν με τους νομούς που ανήκουν στις τέσσερις ζώνες βάσει των οποίων επιδοτούνται ανάλογα οι καταναλωτές. Το βασικό σχέδιο για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: • Καταργείται[…]

Περισσότερα »

Ανοιχτά τα Γραφεία Ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα

Ανοιχτά θα μείνουν το Σαββατοκύριακο τα Γραφεία Ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα, για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων. Σήμερα Σάβαβτο θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα και αύριο από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Ανοικτά τις ίδιες ώρες θα είναι και τα Γραφεία Διαβατηρίων, ώστε οι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *