Δ. Πειραιά: Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για τους μαθητές

Του Νίκου Παρασκευά

Ένα πρωτοποριακό και φιλόδοξο πρόγραμμα για την στήριξη των οικογενειών που έχουν μικρά παιδιά, αλλά και την παραγωγική απασχόληση των παιδιών στο χρόνο που δεν έχουν σχολείο, είναι έτοιμος να υλοποιήσει ο Δήμος Πειραιά τους επόμενους μήνες.

Όπως αποκάλυψε στο Κανάλι Ένα 904, η Αντιδήμαρχος παιδείας Ασπασία Αλυγιζάκη, την προσεχή Τετάρτη θα εισαχθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η ίδρυση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Αυτό σημαίνει, υπογράμμισε, ότι αρχικά σε κάθε μια από τις πέντε Κοινότητες του Δήμου και σε σχολικό χώρο που θα επιλεγεί, θα λειτουργήσουν ειδικά κέντρα, στα οποία θα μπορούν οι μαθητές των ολοήμερων σχολείων, μετά τη λήξη του ωραρίου τους, γύρω στις 4 το απόγευμα δηλαδή, να πηγαίνουν στο σχολείο που θα λειτουργεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και για κάποιες ώρες θα μένουν εκεί και θα απασχολούνται από ειδικευμένους παιδαγωγούς κάνοντας διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, ομαδικά παιχνίδια και άλλες εποικοδομητικές δράσεις που θα είναι χρήσιμες για την μετέπειτα πορεία τους.

Έτσι και οι γονείς που εργάζονται θα μπορούν απερίσπαστοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους, αλλά και τα παιδιά θα περνάνε ευχάριστα το χρόνο τους και θα μαθαίνουν πράγματα που θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον ή θα βοηθηθούν για να αναπτύξουν κάποια ταλέντα που έχουν.

Όλη αυτή η διαδικασία θα είναι εντελώς δωρεάν και στόχος του Δήμου είναι στο πρόγραμμα αυτό να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.  Βέβαια το πρόγραμμα πιλοτικά θα αρχίσει σε ένα σημείο για κάθε μια από τις πέντε Κοινότητες, αλλά στη συνέχεια τα σημεία αυτά θα πολλαπλασιαστούν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη θα πάρει απόφαση για την υλοποίηση κατ’ αρχάς του προγράμματος.  Από εκεί και πέρα αφού αρχίσει η εφαρμογή του, εντοπιστούν τα προβλήματα και βρεθούν λύσεις θα είναι δυνατή η επέκτασή του σε πολύ περισσότερα σημεία σε όλη την πόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: “H επόμενη ημέρα” μετά τις πλημμύρες

Mε τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη συναντήθηκε  ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης προκειμένου να συζητήσουν αναλυτικά την κατάσταση μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν και την πόλη του Πειραιά. Αποφασίστηκε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των όμορων Δήμων[…]

Περισσότερα »

Το “ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ” για το Κανάλι Ένα

Ο Δημοτικός Συνδυασμός ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: “Στη σημερινή εκπομπή στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ του γενικού διευθυντή του σταθμού κ. Ν. Παρασκευά έγινε αναφορά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πειραιά και στην πρόταση που ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ εισηγήθηκε για τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *