Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκλειστικό: Τι είπαν κορυφαίοι υπουργοί για τα δικαστήρια του Πειραιά

0 σχόλια ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Συμεών Πεϊμανίδη

Παρουσία υψηλών προσκεκλημένων άνοιξε τις εργασίες της η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά. Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ίδρυση του δικηγορικού συλλόγου, η ολομέλεια αποφασίστηκε να διεξαχθεί σε δύο εμβληματικά κτήρια της πόλης, το δημοτικό θέατρο και τον πειραϊκό σύνδεσμο, από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου.

Οι θεσμικοί, δικαστικοί και πολιτικοί παράγοντες, στους χαιρετισμούς που απηύθυναν, εξήραν το έργο του «οικοδεσπότη» συλλόγου, ενώ έθιξαν ζητήματα που αφορούν καθεαυτό το νομικό λειτούργημα αλλά και θέματα της καθημερινότητας που βιώνει ο δικηγορικός κόσμος.

Τα δικαστήρια του Πειραιά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, σε έναν απολογισμό του μεταρρυθμιστικού έργου του, αναφέρθηκε και στην ανάρτηση της διακήρυξης δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για το νέο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά, κάτι που σήμερα έχει μοιράσει πολλά χαμόγελα στους κόλπους των εν Πειραιεί νομικών.

Ο Υπουργός έκανε λόγο για «ένα θέμα που χρονίζει» και αναφέρθηκε στον προβληματικό χαρακτήρα του κτηρίου της Σκουζέ αλλά και στη «διασπορά» των άλλων δικαστικών υπηρεσιών μέσα στην πόλη.  Αναφερόμενος στη μεταστέγαση των δικαστηρίων, ο κος. Τσιάρας προέκρινε ως λύση ένα «νέο, ενιαίο, ασφαλές και λειτουργικό κτήριο, που να διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποδομές για την ορθή και έγκαιρη απονομή της δικαιοσύνης». Συνεχίζοντας ο υπουργός τόνισε πως «μετά από σειρά συσκέψεων […] και με την ευκαιρία που ανέκυψε, του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, αποφασίσαμε τη λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ, με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, ενός κτηρίου 30.000 τ.μ, ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά». Ωστόσο, ο ίδιος δεν παρέλειψε να πει πως η απόφαση δεν είναι πάντοτε συνώνυμη της άμεσης υλοποίησης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τις δύσκολες διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν για το παραπάνω εγχείρημα.

«Ελπίζουμε πως θα κοσμεί την πόλη και θα είναι αντάξιο της ιστορίας, της παράδοσης αλλά και της πολύ μεγάλης κοινωνικής παρουσίας του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά», τόνισε, μιλώντας επί του θέματος, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, στον χαιρετισμό του, στάθηκε στη μάχη που δίνει η δημοτική αρχή για τα δικαστήρια της πόλης (επί σειρά ετών) και συνολικά η πόλη για πάνω από 35 χρόνια. Ο κος. Μώραλης έκανε λόγο για ένα «σημαντικό πρώτο βήμα», αναφερόμενος στη διακήρυξη για την αγορά ενός πρόσφορου κτηρίου, επαναλαμβάνοντας πως ο Δήμος θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Άπαντες παρόντες

Εκτός από όσους αναφέρθηκαν παραπάνω, που για ευνόητους ειδησεογραφικούς λόγους αναφέραμε ξεχωριστά, το «παρών» έδωσε ο υφυπουργός ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, καθώς και πλήθος βουλευτών της κυβέρνησης, της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Επίσης, παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου και σύσσωμη η δικαστική ηγεσία της χώρας.

 

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, , , ,