Αριστερά και εθνική συνείδηση

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Η επίθεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Υπουργό Παιδείας για την καλλιέργεια εθνικής συνείδησης και η εποχή που ο Ζουράρις εξαπέλυε μύδρους περί εθνομηδενισμού στους νυν συντρόφους του

«Στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι η Ιστορία να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση».

Αυτή ήταν η δήλωση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, εκφράζοντας την αντίληψη της για το μάθημα της Ιστορίας και το τι πρέπει να μεταφέρει στους μαθητές.

Μία γραμμή αυτονόητη για κάθε κράτος που βασίζεται σε ένα έθνος με ιστορία και πολιτισμό αιώνων και στην περίπτωση της Ελλάδος χιλιετιών.

Κι όμως, η δήλωση αυτή πυροδότησε τις λυσσαλέες αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που άλλωστε δεν αποτελεί έκπληξη αν θυμηθούμε τα όσα έλεγαν οι ίδιοι και οι ομοϊδεάτες τους για όσους διαδήλωναν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Πυρ ομαδόν από πρώην υπουργούς

 «Ο σκοταδισμός δεν έχει αφετηρία μόνον το υπουργείο Εργασίας. Κατοικοεδρεύει και στο Μαρούσι», έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook o πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας την θέση της κυρίας Κεραμέως

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστήριξε ότι η Νίκη Κεραμέως «κάνει τον αγώνα για τον διαφωτισμό ξανά επίκαιρο» και συνέκρινε τις εξαγγελίες της για το μάθημα της Ιστορίας με τον εργαλειακό τρόπο που διδασκόταν η Ιστορία στη Μεγάλη Βρετανία στις αρχές του 20ου αιώνα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο facebook: «Η κ. Νίκη Κεραμέως επαναφέρει την εθνική συνείδηση και αποτάσσει τις κοινωνικές αναφορές, ως βασικό μέλημα της ιστορίας. Δεν το λες και φιλελεύθερο, δεν το λες και προοδευτικό, δεν το λες και βαθιά ριζωμένο στο πλάι του Ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Κατέληξε, μάλιστα, ότι θα της χαρίσει το «1066 and All That», ένα βιβλίο που γράφτηκε το 1930 και διακωμωδούσε τον οπισθοδρομικό τρόπο με τον οποίο διδασκόταν τότε η Ιστορία στην Αγγλία.

Πιο οξύς απ’ όλους φυσικά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«ΟΧΙ κυρία Κεραμεως!! Δεν σας νοιάζει τόσο η ανάπτυξη “εθνικής συνείδησης” μεσα απο το μάθημα της ιστορίας ,αλλα η ΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ταξικής συνείδησης στα παιδιά των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων!!!

-ΟΧΙ κυρία Κεραμεως. Δεν είστε φιλελεύθερη αστός πολιτικός. Ειστε μίξη βαλκανιας ορθόδοξης ταλιμπανικης Ακροδεξιάς με το νεοφιλευθερισμο της Θάτσερ!!!

Ο κρότος θα ειναι μεγάλος…. γιατι επιστροφή στην εποχή της “διάπλασης των Παιδων” ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!», έγραψε στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Ζήτω η πάλη των τάξεων!

«Σκοταδισμός», «οπισθοδρόμηση», «βαλκάνια ορθόδοξη ταλιμπανική Ακροδεξιά», είναι λοιπόν κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που απέδωσαν στην υπουργό Παιδείας και την αντίληψη της για την Ιστορία, οι πρώην κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προφανώς θεωρούν ότι οι δικές τους ιδέες εκφράζουν «Διαφωτισμό», «Πρόοδο» και «κοσμοπολίτικη διεθνιστική άθεη Αριστερά».

Όσο για την «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ταξικής συνείδησης στα παιδιά των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων», που επικαλείται ο «προοδευτικός» Παύλος Πολάκης μας γυρίζει τουλάχιστον μισό αιώνα πίσω, την εποχή που τα κομουνιστικά καθεστώτα καλλιεργούσαν στους μαθητές την «πάλη των τάξεων» και ανακάλυπταν «εχθρούς του λαού» στα πρόσωπα ανθρώπων που κατάφερναν να κάνουν μία περιουσία χάρη στον ιδρώτα τους. Μία τακτική που μόνο σκοπό είχε το να δικαιολογηθούν οι σταλινικές ιδεοληψίες στα μάτια του λαού και να έχουν λόγο ύπαρξης τα κόκκινα τυραννικά καθεστώτα. Πάντως αξίζει να τονιστεί ότι ακόμα και τα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών του υπαρκτού σοσιαλισμού δεν αδιαφορούσαν καθόλου για την ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης…

Παράλληλα, τα όσα γράφει ο Σφακιανός πολιτικός, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επιθυμεί τον διχασμό του ελληνικού λαού και όχι την αδιάσπαστη ενότητα του. Μία ενότητα που μπορεί να διασφαλίσει η ανεπτυγμένη κοινή εθνική συνείδηση, την οποία με τόσο μένος πολεμά η «διεθνιστική  ανανεωτική αριστερά».

Η απάντηση από τον Κώστα Ζουράρι

Επειδή όμως όσοι συμφωνούν με την αντίληψη της κυρίας Κεραμέως θα χαρακτηριστούν εύκολα ως «σκοταδιστές» και «οπισθοδρομικοί», παραπέμπουμε στον σημερινό Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζουράρι και το βιβλίο του «Βέβηλα, κίβδηλα, σκύβαλα».

«Το βιβλίο αυτό ξεκίνησε με αφορμή το βιβλίο της Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, το οποίο έχει ευτυχώς αποσυρθεί. Γίνεται μία προσπάθεια αφελληνισμού της νεολαίας της χώρας, μία προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αμνησίας εις βάρος του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Ζουράρις στην παρουσίαση της έκδοσης του 2007.

Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν μία τεκμηριωμένη απάντηση στο σχολικό εγχειρίδιο που έγραψε η Μαρία Ρεπούση, που πολιτεύεται επίσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις με τα περί «συνωστισμού στην Σμύρνη».

«No pasaran!… ακόμη κι αν περάσουν, αυτά τα εξαμβλώματα. Αυτή είναι η Παράδοσή μας: δεν αντιστεκόμαστε επειδή είμαστε βέβαιοι πως θα νικήσουμε. Αντιθέτως. Στα τελευταία δύο-τρεις χιλιάδες χρόνια, αντισταθήκαμε ακριβώς επειδή γνωρίζαμε πως θα χάσουμε… Για το “ή ταν ή επί τας”… για το γαμώ το, για το ευ θνήσκειν, που ωραϊζει τελεσιδίκως και υπερφαώς ένα πάντοτε απορούμενον ευ ζην… Αυτή είναι η Παράδοσή μας, από τότε, από “το παλαιόν Ελληνικόν” μέχρι σήμερα, που “η Ρωμανία πάρθεν…” και “τη Ρωμιοσύνη μην την κλαίς…”», έγραφε μεταξύ άλλων ο κ. Ζουράρις στο βιβλίο του.

«Ο νυν Σύριζα είναι Νατοϊκά και Κεμαλοφασιστικά νυχτωμένος»

Ας δούμε όμως τι έγραψε ο νυν βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στις 11/5/2014:

«Ο νυν Σύριζα είναι Νατοϊκά και Κεμαλοφασιστικά νυχτωμένος, αν πιστεύει πως θα τον ψηφίσουμε εμείς οι Μακεδόνες, οι Θρακιώτες, οι Ηπειρώτες και εμείς οι σφαγιασμένοι πρόσφυγες των Τουρκογερμανικών κτηνανθρώπων, που αφάνισαν τον προαιώνιο ελληνικό πολιτισμό της Μικρασίας, Θράκης, Ρωμυλίας.

Στον νυν εθνομηδενιστικόν Σύριζα, πρέπει ο υπερφαής του Τρόπου μας, Μανώλης Γλέζος, να τους κάνει, πρώτον, ένα Εαμικό και Ελασίτικο φροντιστήριο, όπως μεγαλώσαμε εμείς οι Εαμίτες Αντάρτες, που ιδρύσαμε την «Πυρίκαυστον Ελλάδα», τώρα, για τις Ευρω-εκλογές.

Και, δεύτερον, οι αριστεροί-κομμουνιστές του Σύριζα, να εξωπετάξουν από την συντροφική σύντροφιά τους εκείνα τα Νατοκεφαλικά, αντι-Εαμικά σούργελα, που λένε και πράττουν -ω της Νατογερμανικής φρίκης- ακριβώς αυτά, που λέει και πράττει το ΝΑΤΟ και η Κεμαλοφασιστική Τουρκία! Λένε και πράττουν ακριβώς τα ίδια με το ΝΑΤΟ!

…Για το όνομα της Μακεδονίας και ημών των Μακεδόνων, για το «συμπαγές πράμα» των Τουρκοφασιστών «συντρόφων» τους και τις «αλυτρωτικές» αγκαλίτσες τους με τους Αλβανούς συνεργάτες των Γερμανών! Και «ζητούν κι άλλη κι άλλη πείνα»! (Ελύτης) Ανθελληνική!

Υπενθυμίζω στα Κεμαλονατόφιλα, σημερινά, συντροφικά «πράματα» του Σύριζα, πως ο εκ των ιδρυτών του ΚΚΕ εσωτερικού-Σύριζα, Λεωνίδας Κύρκος, μας έλεγε, σε μας του πιο νέους, ότι «ο ελληνικός σοσιαλισμός θα μυρίζει θυμάρι». Κι όχι, τάχα μου, αριστερό «Chanel no 5»… Κι ότι το έμβλημα του ΚΚΕ εσωτερικού ήταν η Κόκκινη και η Ελληνική σημαία, αγκαλιασμένες!

Ναι, έτσι, ω Συριζέηκα Νατολιγούρια και «συμπαγή πράματα» της πολιτιστικής σας αφασίας!

Εγραψα στα «Βέβηλα, Κίβδηλα, Σκύβαλα» (εκδ. Αρμός), το 2007, όπου γελοιοποίησα και πολτοποίησα την ρεπουσειάδα, την τότε Συριζιώτικη, τα εξής:

«…η Πατουλίδου, σε μία μοναδική φωτοφάνεια της συλλογικής μας ευθυρρήμονος ευεπείας, είχε πει -ανεπανάληπτη και υπεράχρονη θεονύμφη μας- εκείνο το “Για την Ελλάδα ρε γαμώ το”. Κι αυτήν την θεοπνευστίας έκρηξη της γλωσσικής μας ιδιοφυΐας, που θα ενθουσίαζε ες αεί τα δωδεκάχρονά μας, αι-οι ξενέρωτες (φεμινίστριες) το απέκρυψαν (από το βιβλίο της Στ’ Δημοτικού), ως ευσεβίστριες του δυτικού κατηχητικού… Και, με αυτήν την απροσαύδητον αυδήν, η Πατουλίδου άφησε άναυδον όλον τον εκσυγχρονιστικό συρφετό της εθνικής μειοδοσίας» (ΠΑΣΟΚ και την Νατοκεμαλική συνιστώσα του Σύριζα).

Προσφάτως σε λιγδιάρικο εκλογικό μένος, ο Νατοπασοκογενής Μπόλαρης, υποψήφιος σε κάτι, ες αεί Χριστιανός το δόγμα και το φθέγμα, και κάποια Νατοκεμαλική Συριζιανή, επίσης υποψηφία σε παρά κάτι, εξήμεσαν κατά της Πατουλίδου, βδέλυγμα προοδευτικόν, ότι το λάβαρο του νεωτέρου Γένους μας, η Πατουλίδου, υποθάλπει τον νεοναζισμό! Η Πατουλίδου, που έχει νεκρό παππού στο δεύτερο Αντάρτικο! Κι έκανε ως γκασταρμπαϊτάκι, δημοτικό σχολείο, πάμφτωχο παιδάκι, στη Γερμανία!

Πώς, οι φωστήρες της Τρισηλίου εν Τρισί Χυδαιότητος, παρήγαγον τοιαύτην αριστερήν λίγδα; Με την γνωστή μέθοδον του Προκρούστη: έρραψαν και εστρέβλωσαν φράση της, που υπάρχει στο βίντεο του λαμπρού και μορφωμένου δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου: όποιος θέλει, ελέγχει!

Και ερωτώ, ερώτησιν επιστημολογικώς απειρόκακον, προς τα δύο τούτα «συμπαγή πράματα», Χριστιανόν Μπόλαρη και Συριζιανή ΝατοκεμαλικοΚυρίαν: Ο Μανώλης Γλέζος, που, στην Βουλή σας, αρνήθηκε να ψηφίσει τη διακοπή χρηματοδοτήσεως του εν τη Βουλή σας κόμματος «Χρυσή Αυγή», ναι, ο Μανώλης Γλέζος υποθάλπει, κι αυτός, τον νεοναζισμό και την «Χρυσή Αυγή»; (!!!)

Αιδώς, αναιδήμονα «συμπαγή πράματα» Νατοχριστιανικά και Νατοσυριζέηκα…».

Άραγε είναι και ο Ζουράρις «σκοταδιστής», «οπισθοδρομικός» και «ακροδεξιός» ή μήπως εδώ και λίγους μήνες που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε αντιλήψεις;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ι. Στουρνάρα

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, κατέθεσαν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του ότι προχώρησε σε αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα. «Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, έγιναν εκκαθαρίσεις και μετακινήσεις διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς μάλιστα να μπορούν[…]

Περισσότερα »

ΕΒΕΠ: Έγιναν πλήρως δεκτές οι… απαιτήσεις των δανειστών

Το κλείσιμο της συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, αποτέλεσε μια βαθιά ανάσα για την ασθμαίνουσα ελληνική αγορά. Η Ελλάδα έδωσε «γη και ύδωρ» στους δανειστές για να λάβει τελικά υπό όρους μια ενισχυμένη δόση 10,3 δις ευρώ σε 2 υποδόσεις και μελλοντικά ένα οδικό χάρτη για το χρέος της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *