Αρμενία: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί

Μετά τις διαμαρτυρίες του αρμενικού λαού για την παραίτηση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαργκσιάν ζήτησε, επίσης, από τον Νικόλ Πασινιάν να παραιτηθεί, αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει το Αζερμπαϊτζάν και έσυρε τη χώρα στο χάος.

Ο πρόεδρος της Αρμενίας κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της αρμενικής κοινότητας στη Ρωσία επέκρινε την κυβέρνηση του Πασινιάν και εμμέσως του ζήτησε να παραιτηθεί.

Περιγράφοντας τη μεγάλη τραγωδία του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν να υπογράψει συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν και την απόσυρση των Αρμενίων από το Αρτσάχ, ο Σαργκσιάν είπε, «Σε οποιαδήποτε χώρα αν συνέβαινε μια τέτοια μεγάλη τραγωδία, θα υπήρχε μια λύση. Η κυβέρνηση που οδήγησε σε αυτήν πρέπει να φύγει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας επεσήμανε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ διαφορετική από την κατάσταση πριν από δύο χρόνια όταν διεξήχθησαν οι εκλογές, και πρότεινε τη δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης εθνικής ενότητας και πρόωρες εκλογές.

Προτείνοντας τη δημιουργία μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης στην οποία θα συμφωνήσουν όλα τα κόμματα, ο Σαργκσιάν δήλωσε ότι αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να εργαστεί για έξι μήνες ή ένα έτος και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Αλλαγή στο Σύνταγμα

Ο Σαργκσιάν ζήτησε επίσης δημοψήφισμα για συνταγματικές τροποποιήσεις στη χώρα μέχρι τις νέες εκλογές.

Υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος ή ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις μόνοι τους για τη χώρα είπε ότι, «Το Σύνταγμα δεν είναι καθόλου ισορροπημένο στη χώρα μας. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ του Κοινοβουλίου, της κυβέρνησης και της Προεδρίας».

Επιπλέον, ο Σαργκσιάν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος πρέπει να εκλέγεται απευθείας από το λαό και όχι από το κοινοβούλιο, όπως είναι τώρα.

 

με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτοιμη να επιταχύνει τις διαδικασίες για το Brexit η Βρετανία

Έτοιμη να επιταχύνει τις διαδικασίες για το διαζύγιο με την ΕΕ είναι η Βρετανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο τηςπρωθυπουργού Τερέζα Μέι. «Είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε τις διαπραγματεύσεις. Τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί επισήμως

Περισσότερα »

Ισπανία: Παράταση αδιεξόδου και ενδεχόμενο εκλογών ανήμερα Χριστουγέννων

Αν ο Μαριάνο Ραχόι, είχε μία κρυφή ελπίδα για αποχές στη δεύτερη ψηφοφορία της Παρασκευής, τότε σίγουρα την αποχαιρέτησε. Και έφυγε πλέον από το ισπανικό κοινοβούλιο με περισσότερους εχθρούς απ’ όσους είχε όταν άρχιζε την ομιλία του. Το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας δεν του δίνει πλέον καμία δυνατότητα να ελπίζει ότι την Παρασκευή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *