Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων στην πλατεία Βάθη

Στα κτίρια διαμένουν πολλοί μετανάστες και κυρίως οικογένειες
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 06:00, για την εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ.
Στο κτίριο αυτό, που τελεί υπό κατάληψη εδώ και πολύ καιρό, διαμένουν πολλοί αλλοδαποί και κυρίως οικογένειες, ενώ στον χώρο στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και για ναρκωτικά. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί κάτι.

Οι μετανάστες που διέμεναν στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη από το 2016, μεταφέρονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Έως αυτή την ώρα έχουν καταμετρηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από αστυνομικές πηγές, περισσότεροι από 130 μετανάστες.

Σε εξέλιξη όμως είναι επιχείρηση και σε δεύτερο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 22. Και αυτό είναι υπό κατάληψη εδώ και αρκετό καιρό και συγκαταλέγεται στα 2 από τα 11 κτίρια, για τα οποία έχουν γίνει μηνύσεις για τις καταλήψεις. Συνολικά 47 κτίρια είναι υπό κατάληψη στην Αθήνα, με τις επιχειρήσεις να συνεχίζονται μετά από εισαγγελική παραγγελία. Η αστυνομία σκοπεύει να μεταφέρει με λεωφορεία τους καταληψίες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκεί πιθανότατα σε διάφορες δομές.
Είναι μία ακόμη επιχείρηση της αστυνομίας σε κτίρια υπό κατάληψη, καθώς έχουν προηγηθεί αυτές σε κτίρια των Εξαρχείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν δεν γίνει το έργο στην πλατεία Πηγάδας θα αποδοθούν ευθύνες

Αν δεν γίνει το έργο στην πλατεία Πηγάδας προφανώς θα αποδοθούν ευθύνες, απ’ ότι διαπιστώνω όμως η ευθύνη δεν ανήκει στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Περισσότερα »

“Φόβοι για νέα δεξαμενή κινητικότητας και απολύσεων…”

Της Κωνσταντίνας Πετούση… Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν σε μία ακόμη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία να έρχεται σε σύγκρουση με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς τον Μάιο παρέρχεται το οκτάμηνο που ορίζει ο νόμος[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *