Αθήνα 9.84: Αυθαίρετη και καταχρηστική η δέσμευση λογαριασμών

«Αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία» χαρακτηρίζει τη δέσμευση λογαριασμών του Αθήνα 9.84 ο Δήμος Αθηναίων.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν σε «μια άνευ προηγουμένου απόφαση προληπτικής δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του Αθήνα 9.84, συμπεριλαμβανομένου και του λογαριασμού μισθοδοσίας των εργαζομένων, αλλά και των νομίμων εκπροσώπων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων».

«Πρόκειται για μία απόφαση που ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006» σημειώνει ο δήμος Αθηναίων και συμπληρώνει πως «η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 984, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού».

Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των Ειδικών Σχολείων του Πειραιά

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά,  η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς, δίνοντας, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες των Ειδικών Σχολείων να συμμετέχουν, μαζικά και ενεργά σε αθλήματα και σε πολιτιστικές δράσεις. Στόχος της διοργάνωσης αυτών των εκδηλώσεων είναι τα παιδιά της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *