Αθήνα: Από τον Ιούνιο οι κυκλοφοριακές αλλαγές για τον Μεγάλο Περίπατο

Ξεκινούν από τον Ιούνιο, στο κέντρο της Αθήνας, οι σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη δημιουργία του Μεγάλου Περιπάτου. Με τον Μεγάλο Περίπατο θα απελευθερωθούν και αποδοθούν στους πολίτες και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, επιπλέον 50 στρέμματα δημοσίου χώρου.

Επίσης, δίνεται προτεραιότητα στους πεζούς και ποδηλάτες, ενώ θα γίνει ταχύτερη η κυκλοφορία των λεωφορείων στις λεωφορειολωρίδες.

Σήμερα Παρασκευή, εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την επιβολή των σχετικών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων. Σε πρώτη φάση η σχετική παρέμβαση θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, η πρώτη φάση περιλαμβάνει μια σειρά ήπιων και προσωρινών παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί, οι οποίες θα αξιολογούνται και θα αναπροσαρμόζονται αν κριθεί απαραίτητο.

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε κάθε μια από τις οδούς που αναφέρονται στην ΚΥΑ, θα υπάρχουν, διαβεβαιώνει ο δήμος,  έγκαιρες και αναλυτικές ανακοινώσεις.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, υπογραμμίζει ο δήμος, βασίζονται σε μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έλαβαν την σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσια Υγείας έναντι του κορωνοϊού.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛτΑ: Το Λιμάνι του Πειραιά μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό εργαλείο

Με αποκλειστικό θέμα την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά,  το «Λιμάνι της Αγωνίας» συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων του, στο Στέκι του ΛτΑ.  Στη διάρκεια της πολύωρης, μαζικής συνέλευσης, έγινε λεπτομερής ενημέρωση για το μεγαλύτερο μεικτό λιμάνι της Ευρώπης και τις πολλαπλές υπηρεσίες του -ακτοπλοΐα, κρουαζιέρα,[…]

Περισσότερα »

Β. Μιχαλολιάκος: “Νέος χώρος πολιτισμού στον Πειραιά”

«Μετά από ένα σκληρό δικαστικό αγώνα καταφέραμε να διώξουμε τους καταπατητές (από το Στρατόπεδο Παπαδογιωργή)» δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος κατά την τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων του Δ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή στα Καμίνια. «Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει εδώ βρεφονηπιακός σταθμός, ΚΑΠΗ, το Δημοτικο Ραδιόφωνο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *