Αβραμόπουλος: Κάποιοι επιθυμούν να επιστρέψει η Ευρώπη στο σκοτεινό παρελθόν της

«Κατανοώ ότι ορισμένα κράτημέλη υφίστανται τεράστια πίεση λόγω του μεταναστευτικού», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Ορισμένοι εθνικοί ηγέτες στην ΕΕ, επιθυμούν να επιστρέψει η Ευρώπη στο σκοτεινό παρελθόν της», τόνισε.

«Ξέχασαν πως ήταν η Ευρώπη πριν από 60 χρόνια», είπε. Το ζήτημα υπερβαίνει το μεταναστευτικό. Σχετίζεται με τις βασικές αξίες της ΕΕ, υπογράμμισε.

«Όλοι πίστευαν πριν από 3 χρόνια πως η οικονομική κρίση έθετε σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Αυτή που το θέτει σε κίνδυνο είναι η μεταναστευτική κρίση. Γιατί; Επειδή έχει άμεσο αντίκτυπο στις βασικές αξίες και αρχές, στις οποίες οικοδομήθηκε το ευρωπαϊκό εγχείρημα», επεσήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσκόπηση έκπληξη – τρίτη μένει η Δούρου

Ανατροπή στα μέχρι σήμερα δεδομένα περί άνετης νίκης Πατούλη και μάχης Δούρου-Σγουρού και μάλιστα με προβάδισμα της υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση, καταγράφει δημοσκόπηση που έγινε σε δήμους της Α΄και Β΄ Πειραιά. Tην έρευνα παρήγγειλε κατ΄αρχήν σε γνωστή εταιρεία του χώρου δήμαρχος της Β΄Πειραιά, αλλά καταγράφει τις τάσεις[…]

Περισσότερα »

Βουλή: Ψηφίστηκε το ν/σ για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς

Με νέες βελτιωτικές αλλαγές, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία που αφορά τους εταιρικούς μετασχηματισμούς και την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. ΔΗΣΥ και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *