Αβραμόπουλος: Κάποιοι επιθυμούν να επιστρέψει η Ευρώπη στο σκοτεινό παρελθόν της

«Κατανοώ ότι ορισμένα κράτημέλη υφίστανται τεράστια πίεση λόγω του μεταναστευτικού», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Ορισμένοι εθνικοί ηγέτες στην ΕΕ, επιθυμούν να επιστρέψει η Ευρώπη στο σκοτεινό παρελθόν της», τόνισε.

«Ξέχασαν πως ήταν η Ευρώπη πριν από 60 χρόνια», είπε. Το ζήτημα υπερβαίνει το μεταναστευτικό. Σχετίζεται με τις βασικές αξίες της ΕΕ, υπογράμμισε.

«Όλοι πίστευαν πριν από 3 χρόνια πως η οικονομική κρίση έθετε σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Αυτή που το θέτει σε κίνδυνο είναι η μεταναστευτική κρίση. Γιατί; Επειδή έχει άμεσο αντίκτυπο στις βασικές αξίες και αρχές, στις οποίες οικοδομήθηκε το ευρωπαϊκό εγχείρημα», επεσήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι δύο «λίστες» του Μαξίμου για νέα πλειοψηφία και Συμφωνία των Πρεσπών

Την απάντηση στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος συνεχίζει να επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία πως δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση από τη στιγμή που η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη γραμμή που είχε χαράξει ο πρωθυπουργός μιλώντας στην WSJ. Στο Μαξίμου επιθυμούν να στέλνουν[…]

Περισσότερα »

Τσίπρας: Σήμερα αποδεικνύεται η μεγάλη υποκρισία της ΝΔ στο Μακεδονικό

Σήμερα αποδεικνύονται η «μεγάλη υποκρισία και τα εθνικά ψεύδη» της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και η «εθνική συκοφαντία και η σκευωρία» που έστησε εναντίον της κυβέρνησης, επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *