Αυξάνονται οι έλεγχοι, «φουσκώνουν» τα έσοδα του ΟΑΣΑ

Περίπου 1,72 εκατ. επιβάτες μετακινούνται πλέον με κάρτες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Επτά στους δέκα επιβάτες χρησιμοποιούν τα εκπτωτικά προϊόντα. Πρόβλεψη για αύξηση εσόδων 10% το 2019. Δέκα χιλιάδες έλεγχοι σε μια ημέρα.

Τα 200 εκατ. ευρώ προσέγγισε το 2018 ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΟΑΣΑ έναντι 173,5 εκατ. ευρώ το 2017 κυρίως εξαιτίας αποπληρωμής οφειλών περί τα 40,7 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας. Η διοίκηση του οργανισμού προβλέπει πως τα έσοδα θα αυξηθούν κατά περίπου 10% τη φετινή χρονιά, καθώς θα αποτυπωθούν πιο έντονα τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι προσωποποιημένες κάρτες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προσεγγίζουν πλέον το 1,1 εκατομμύριο, ενώ χρησιμοποιούνται επιπλέον 620.000 απρόσωπες κάρτες από τους επιβάτες του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, των τρόλεϊ και των λεωφορείων. Ετσι, περίπου 1,72 εκατομμύρια επιβάτες μετακινούνται πλέον με κάρτες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, οι επτά στους δέκα επιβάτες χρησιμοποιούν εκπτωτικά εισιτήρια με τις εκπτώσεις να φτάνουν μέχρι και τα 0,17 ευρώ ανά εισιτήριο ανάλογα με το προϊόν που επιλέγει ο χρήστης των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα ανοδικά κινούνται και οι συναλλαγές με πιστωτική κάρτα οι οποίες προσεγγίζουν πλέον το 20%, δηλαδή ένα στα πέντε ευρώ που εισπράττει ο ΟΑΣΑ προέρχεται από πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους τόσο στα 293 Αυτόματα Μηχανήματα, όσο και στα εκδοτήρια του οργανισμού, αλλά και σε 500 περίπτερα που διαθέτουν κάρτες ή μεμονωμένα ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρεπιβίβασης που συνεχίζεται παρά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (π.χ. πολλοί επιβάτες μπαίνουν από τις πύλες πίσω από κάποιον επιβάτη που πλήρωσε ή κυκλοφορούν με κάρτες μειωμένου εισιτηρίου χωρίς να το δικαιούνται) έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι.

Για παράδειγμα την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου έγιναν σχεδόν 10.000 έλεγχοι στους σταθμούς της Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ) και 4.900 έλεγχοι στην Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Η αύξηση των ελέγχων αποτυπώθηκε και στα έσοδα των τελευταίων μηνών καθώς ο Δεκέμβριος του 2018 παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 9,8%, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017. Αντίστοιχα, ο Ιανουάριος του 2019 παρουσίασε αύξηση εσόδων 21%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018.
Euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΝΦΙΑ: Από τις 29 Αυγούστου στο TAXIS τα εκκαθαριστικά

Από την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου, θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις- η πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017. Ήδη, από τις 18 Αυγούστου, έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του[…]

Περισσότερα »

Δεν θα βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ από τις τράπεζες

Συγκεκριμένα, ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι τραπεζίτες συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομίας και συζητήθηκε να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πρώτες κατοικίες, εξοχικά και κάθε άλλου είδους ακίνητα με αξία μέχρι 300.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι δέσμευση των τραπεζών έναντι του SSM είναι η μείωση των μη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *