Αυξάνονται οι έλεγχοι, «φουσκώνουν» τα έσοδα του ΟΑΣΑ

Περίπου 1,72 εκατ. επιβάτες μετακινούνται πλέον με κάρτες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Επτά στους δέκα επιβάτες χρησιμοποιούν τα εκπτωτικά προϊόντα. Πρόβλεψη για αύξηση εσόδων 10% το 2019. Δέκα χιλιάδες έλεγχοι σε μια ημέρα.

Τα 200 εκατ. ευρώ προσέγγισε το 2018 ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΟΑΣΑ έναντι 173,5 εκατ. ευρώ το 2017 κυρίως εξαιτίας αποπληρωμής οφειλών περί τα 40,7 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας. Η διοίκηση του οργανισμού προβλέπει πως τα έσοδα θα αυξηθούν κατά περίπου 10% τη φετινή χρονιά, καθώς θα αποτυπωθούν πιο έντονα τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι προσωποποιημένες κάρτες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προσεγγίζουν πλέον το 1,1 εκατομμύριο, ενώ χρησιμοποιούνται επιπλέον 620.000 απρόσωπες κάρτες από τους επιβάτες του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, των τρόλεϊ και των λεωφορείων. Ετσι, περίπου 1,72 εκατομμύρια επιβάτες μετακινούνται πλέον με κάρτες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, οι επτά στους δέκα επιβάτες χρησιμοποιούν εκπτωτικά εισιτήρια με τις εκπτώσεις να φτάνουν μέχρι και τα 0,17 ευρώ ανά εισιτήριο ανάλογα με το προϊόν που επιλέγει ο χρήστης των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα ανοδικά κινούνται και οι συναλλαγές με πιστωτική κάρτα οι οποίες προσεγγίζουν πλέον το 20%, δηλαδή ένα στα πέντε ευρώ που εισπράττει ο ΟΑΣΑ προέρχεται από πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους τόσο στα 293 Αυτόματα Μηχανήματα, όσο και στα εκδοτήρια του οργανισμού, αλλά και σε 500 περίπτερα που διαθέτουν κάρτες ή μεμονωμένα ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρεπιβίβασης που συνεχίζεται παρά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (π.χ. πολλοί επιβάτες μπαίνουν από τις πύλες πίσω από κάποιον επιβάτη που πλήρωσε ή κυκλοφορούν με κάρτες μειωμένου εισιτηρίου χωρίς να το δικαιούνται) έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι.

Για παράδειγμα την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου έγιναν σχεδόν 10.000 έλεγχοι στους σταθμούς της Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ) και 4.900 έλεγχοι στην Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Η αύξηση των ελέγχων αποτυπώθηκε και στα έσοδα των τελευταίων μηνών καθώς ο Δεκέμβριος του 2018 παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 9,8%, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017. Αντίστοιχα, ο Ιανουάριος του 2019 παρουσίασε αύξηση εσόδων 21%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018.
Euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πορεία Κούρδων στο κέντρο της Αθήνας κατά της επίσκεψης του Ερντογάν

Πορεία πραγματοποίησαν μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  Με συνθήματα «Λευτεριά στον Οτσαλάν» και «Ερντογάν δικτάτορα», διαμαρτυρήθηκαν για τις πράξεις του Τούρκου Προέδρου εναντίον του κουρδικού λαού. Αρχικά, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Σταδίου, στο[…]

Περισσότερα »

ΠΝΟ: Εικοσιτετράωρη απεργία τον Σεπτέμβρη

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία τη Δευτέρα 3 του Σεπτέμβρη λόγω 24ωρης απεργίας, την οποία ανακοίνωσε η ΠΝΟ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Διοίκηση κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση μετά από αποτυχημένη έκβαση της συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ ΠΝΟ και Συνεδρίου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2018. Στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ σημειώνει: «Ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *