Αυξάνονται τα κρούσματα στην Αττική, τα μέτρα που παίρνουν σειρά

Από τα 269 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν συνολικά τη χθεσινή ημέρα, τα περισσότερα, συγκεκριμένα τα 197 κρούσματα, καταγράφηκαν στην περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 10 συνδέονταν με γνωστές συρροές. Και ενώ, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα, ο αριθμός των νέων εργαστηριακά επιβεβαιωμένων περιπτώσεων δεν έχει ξεφύγει του ελέγχου, η κατάσταση στην Αττική είναι κρίσιμη.

Όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί, προς το τέλος της εβδομάδας θα φανεί κατά πόσο έχουν βοηθήσει τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα στον έλεγχο της διασποράς. Παράλληλα, θα υπάρξει εικόνα για το πόσο έχει επηρεάσει τη διασπορά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Πέτσα δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο για τους άνω των 65 ετών, όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού. Όμως η καθολική χρήση μάσκας δείχνει να κερδίζει συνεχώς έδαφος όσο επιμένουν τα κρούσματα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν αποκλείονται περαιτέρω παρεμβάσεις στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις

Οι ενέργειες εξάλλου με επίκεντρο κυρίως το κέντρο της Αθήνας, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, συνεχίζονται. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν έξι νέες παρεμβάσεις για την Αθήνα, μεταξύ των οποίων η διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε λέσχες φιλίας, η εντατικοποίηση των rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις επιβαρυμένες περιοχές και η δημιουργία νέων δομών προσωρινής απομόνωσης, για τη φιλοξενία των ουσιοεξαρτημένων ατόμων ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την υγεία τους από πιθανή μόλυνση, καθώς και πολιτών που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Διπλό στοίχημα

Εν τω μεταξύ, ξεκινά από τα μέσα Οκτωβρίου ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη (από τη Δευτέρα ξεκίνησε και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του εμβολίου). “Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, φέτος ο πλανήτης συγκλονίζεται από μία πανδημία, ένα τεράστιο θέμα Δημόσιας Υγείας. Πρέπει όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα, σοβαρότητα και μέριμνα για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν ή που δεν μπορούν. Σκοπός και στόχος μας είναι από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, να μπορούμε να εμβολιάζουμε κατά κύριο λόγο τις ευπαθείς ομάδες, τους συνανθρώπους μας που πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές – και είναι αρκετοί – ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας και προστασίας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και των μηνών αυτών, που κατά κύριο λόγο παρατηρείται έξαρση της γρίπης στη χώρα μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
Capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Μπακογιάννης: Nα κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Εύβοιας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε να κηρυχτούν περιοχές της Εύβοιας ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα »

Εκκενώνεται το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση του κτιρίου ενώ στο σημείο έχει φθάσει το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών να ερευνήσει τον χώρο.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *