Αυξανονται τα σχολεία με κρούσματα κορονοιού

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο αριθμός σχολικών μονάδων και τμημάτων που παραμένουν κλειστά. Σήμερα θα παραμείνουν κλειστά 257 σχολεία και τμήματα λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Όπως ήταν επόμενο, το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, με 865 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, ακολούθησε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ, ως προς τις σχολικές μονάδες και τα τμήματα που παραμένουν κλειστά, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, με τον αριθμό να φτάνει στα 257.
Να σημειώσουμε ότι στη Θεσσαλονίκη, εκφράζεται έντονος προβληματισμός για τη διασπορά του ιού στον μαθητικό και ευρύτερα νεανικό πληθυσμό.
Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση κρούσματος γίνεται ενημέρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, καθώς και της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας.
Σε δεύτερο στάδιο, αποστέλλεται δελτίο ιχνηλάτησης στη Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασίας, ενώ η Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας αποφασίζουν για αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας.

ΦΕΚ για τις καταλήψεις στα σχολεία

Σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (αρ. 143849/ΓΔ4) δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν λόγω μαθητικών καταλήψεων. Σε αυτό προβλέπονται περικοπές εκδρομών και περιπάτων, μαθήματα στις σχολικές γιορτές, τα Σάββατα, στις διακοπές του Πάσχα και των Χριστουγέννων για την αναπλήρωση των ωρών διδασκαλίας που χάθηκαν με τις μαθητικές καταλήψεις.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε εξαγγείλει πως θα ληφθούν μέτρα για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών, καθώς εκατοντάδες σχολεία συμμετείχαν σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις για τη λήψη ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.
Τι προβλέπει η απόφαση
Ειδικότερα, στα σχολεία που απώλεσαν διδακτικές ώρες λόγω καταλήψεων, η αναπλήρωσή τους εξασφαλίζεται κατά σειρά με τους ακόλουθους τρόπους, εντός τεσσάρων (4) μηνών:
α. Περικοπή περιπάτων, επισκέψεων και εκδρομών.
β. Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.
γ. Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορταστικές εκδηλώσεις και τα μαθήματα).
δ. Αξιοποίηση διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς και των Σαββάτων.
Ως προς την οργάνωση των μαθημάτων, ορίζεται πως ο διευθυντής/η διευθύντρια συγκαλεί το Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο εισηγείται στον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών τον τρόπο αναπλήρωσης των ωρών που χάθηκαν, στη βάση των επιλογών που αναλύθηκαν ανωτέρω, με τον Σύλλογο Διδασκόντων να αποφασίζει σχετικά.
Η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών υποβάλλεται στον/στη Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ενημέρωση.

Ν.ΠΑΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15χρονη διέφυγε από τη ΓΑΔΑ

Έφηβη 15 ετών από τη Ρουμανία, που βρισκόταν στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ και επρόκειτο να πάει σε ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων, διέφυγε το απόγευμα από το κτήριο χωρίς να γίνει αντιληπτή. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ενώ οι αστυνομικοί περίμεναν την εισαγγελική παραγγελία για να μεταφέρουν την 15χρονη σε ίδρυμα, εκείνη[…]

Περισσότερα »

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανατολικά της Καρπάθου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5.24 μ.μ. ανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 44 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 144 χιλιόμετρα. naftemporiki.gr

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *