Αυξημένα τα κρούσματα Covid19 – Επανέρχεται η ενημέρωση Χαρδαλιά

Για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, που οφείλεται στις αφίξεις από το εξωτερικό αλλά και στην εσωτερική χαλάρωση, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην οποία ανακοίνωσε πως επανέρχεται κάθε Τρίτη η ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για επιχειρησιακά ζητήματα.

Όπως σημείωσε, ο συνδυασμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα να είναι πλεόν αυξημένες και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, «αλλά σε σχετικά χαμηλά επίπεδα» και χωρίς να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στο διάστημα από 8 έως 15 Ιουλίου, ο βασικός επιδημιολογικός δείκτης Rt είναι σταθερά χαμηλά, στο 0,4%. Επιδημιολογικά, η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει πολύ καλύτερη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, είπε. Παρά τις αφίξεις από το εξωτερικό, η πορεία της πανδημίας δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί σημαντικά από την αύξηση των επαφών, σημείωσε. Υπογράμμισε, πάντως, πως η παραμονή του δείκτη σε επίπεδα χαμηλότερα της μονάδας συνυπάρχει με αυξημένο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, καθώς παρατηρείται επιδείνωση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων στα 35 κρούσματα ανά ημέρα, από 25 στην προηγούμενη σχετική έκθεση.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε πως στο πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, τα κρούσματα είναι 449 και τα θύματα μόλις ένα. Σημαντικός αριθμός κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, κυρίως από τον Προμαχώνα. Ωστόσο, και σε Αττική και Θεσσαλονίκη καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων, αλλά είναι χαμηλά μεσοσταθμικά, 8 κρούσματα ανά ημέρα.Την ίδια ώρα, αυξήθηκε σημαντικά, όπως είπε, ο αριθμός των τέστ, καθώς μεσοσταθμικά διενεργήθηκαν τον Ιούλιο μέχρι στιγμής κατά μέσο όρο 5.000 τεστ ανά ημέρα, αριθμός αυξημένος κατά 1.000 σε σχέση με την προηγούμενο μήνα.

Εντείνονται οι έλεγχοι, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά γιατί ο κυριότερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός, η χαλάρωση, τα απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού, είπε ο κ. Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας πως οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων θα πυκνώσουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό πως καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες στη Σουηδία βελτιώνονται, οι πτήσεις από εκεί θα επιτραπούν από τις 20 Ιουλίου, αντί 22 Ιουλίου που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

 

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ματιές… στην ποιότητα και γεύση των Ελληνικών τροφίμων

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η έκθεση  που είναι αφιερωμένη στον κλάδο των ελληνικών τροφίμων και ποτών σάς προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τα ποιοτικά προϊόντα της χώρας μας και τους παραγωγούς τους. Μια ολοκληρωμένη έκθεση που απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και  σε κοινό και συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *