Αυξημένες ρευστοποιήσεις στα ελληνικά ομόλογα

Ρευστοποιήσεις καταγράφονται σήμερα στην ελληνική αγορά ομολόγων με το κλίμα να επηρεάζεται από τα στοιχεία για το ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου, τα οποία ερμηνεύθηκαν ως ανησυχητική ένδειξη από τους επενδυτές.

Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 4,46%, ενώ το πενταετές ελληνικό ομόλογο καταγράφει απόδοση 3,46%.

Αυτό το οποίο προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται  ίδια στιγμή που εκείνες των ιταλικών χρεογράφων υποχωρούν αισθητά.

Το δεκαετές ομόλογο της Ιταλίας υποχωρεί αισθητά και καταγράφει απόδοση 3,09%, ενώ το ιταλικό πενταετές σημειώνει απόδοση 2,3%.

Η αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας σχετίζεται με τις καθησυχαστικές δηλώσεις Ιταλών αξιωματούχων ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρα θα μείνει κάτω από 3% του ΑΕΠ.

Καθώς το προηγούμενο δίμηνο οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ακολουθούσαν εκείνες των ιταλικών, το γεγονός πως τώρα που οι αποδόσεις των ομολόγων της Ιταλίας πέφτουν οι ελληνικές αυξάνονται, δείχνει πως τα ελληνικά προβλήματα ανησυχούν τους επενδυτές ξεχωριστά από την ιταλική υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαψεύδει το ΔΝΤ την ανάκληση των τεχνικών κλιμακίων

Σε ουσιαστική διάψευση των πληροφοριών του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel περί προσωρινής ανάκλησης των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ από την Αθήνα προέβη εκπρόσωπος του Ταμείου, κάνοντας λόγο για «συνήθη εναλλαγή» μελών των τεχνικών ομάδων που γίνεται στο πλαίσιο αποστολών. «Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται από τις πρωτεύουσες και απευθείας επί του εδάφους, με τη[…]

Περισσότερα »

SZ: Η Ελλάδα επαινείται από τα ανώτατα κλιμάκια

«Η Ελλάδα επαινείται από τα ανώτατα κλιμάκια» γράφει η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung με αφορμή τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον. Η SZ υπενθυμίζει τα εύσημα της Κριστίν Λαγκάρντ στον Έλληνα πρωθυπουργό και στον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *