Αύξηση 1,5% στον όγκο πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο

Αύξηση 1,5% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο εφέτος, καθώς μόνον σε δύο επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων οι πωλήσεις κινήθηκαν πτωτικά.

Ειδικότερα, άνοδος των πωλήσεων καταγράφηκε σε: Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (16,4%), Ένδυση- υπόδηση (5,3%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (3,6%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (2,4%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (1,8%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (1,2%). Αντίθετα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε Τρόφιμα- ποτά- καπνό (5,1%) και Πολυκαταστήματα (3,4%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε αύξηση 1,5% τον Ιανουάριο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2017 παρουσίασε μείωση 17,5%. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης τον Ιανουάριο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2017 παρουσίασε μείωση 0,1%.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 0,7% τον Ιανουάριο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2017 σημείωσε μείωση 19,7%. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης τον Ιανουάριο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2017 παρουσίασε μείωση 0,4%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Ναυτιλίας

Στο πλαίσιο της συζήτησης των 17 στόχων του ΟΗΕ, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε αρχικά στον 4ο στόχο που αφορά την ποιοτική εκπαίδευση, τονίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης. Θέματα που αφορούν την Ατζέντα 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα τη βιώσιμη ανάπτυξη που[…]

Περισσότερα »

Οι «σκόπελοι» της διαπραγμάτευσης με Τρόικα.

Η έκβαση του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης –Τρόικας αναμένεται να κριθεί σε δυο θέματα ; την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ. Και η διαπραγμάτευση αυτή θα γίνει με φόντο τις υψηλές δανειακές ανάγκες της χώρας για το μήνα Μάιο αλά και την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *