Αυξήθηκαν περαιτέρω οι αποδόσεις των ομολόγων

Συνεχίστηκε και σήμερα η υποχώρηση στις τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να αγγίξει το 1,11%.

Η προσπάθεια που κατέβαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καθησυχάσει τις αγορές με τη δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου της P.Lane, φαίνεται ότι δεν ήταν αποτελεσματική καθώς η πιέσεις παρέμεινα σε όλες σχεδόν τις αγορές στην ευρωζώνη.

Ο P. Lane επανέλαβε σήμερα μετά την Kρ. Λαγκάρντ ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την άνοδο των αποδόσεων, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει άφθονη ρευστότητα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Η τάση πάντως ξεκίνησε από τις ΗΠΑ μετά την δημοσιοποίηση του δημοσιονομικού πακέτου για την τόνωση της οικονομίας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Ε.Ε. όπου όμως οι γενικότερες συνθήκες δεν δικαιολογούν μία τόσο απότομη άνοδο των αποδόσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Star Bulk: «Ρότα» στον «αστερισμό» των κερδών

  του Νίκου Μπαρδούνια Αυξημένα έσοδα στα περίπου 652 εκατ. δολάρια για το 2018 εμφάνισε η εταιρεία Star Bulk Carriers, εισηγμένη στο Νasdaq έναντι κερδών περίπου 332 εκατ. δολαρίων το 2017 σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό για το 2018 που δημοσιεύθηκε προσφάτως. Παράλληλα η Star Bulk κατέγραψε κέρδη της τάξης[…]

Περισσότερα »

ΥΠΟΙΚ: Σημαντική απόκλιση έναντι του στόχου στα έσοδα

Για σημαντική απόκλιση έναντι του στόχου στα έσοδα και το πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών που καταθέτει σήμερα πιθανότατα το νομοσχέδιο για τις εκατό δόσεις. Το πλεόνασμα του προηγούμενου έτους κλείνει στο 0,3% του ΑΕΠ έναντι στόχου ενάμισυ τοις εκατό και τα έσοδα εμφανίζουν υστέρηση δύο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *