Brussels Group: Στόχος το κοινό έδαφος Ελλάδας – Θεσμών

Ξεκινούν το Σάββατο στις Βρυξέλλες οι νέες συνεδριάσεις του Brussels Group προκειμένου να επεξεργαστούν όλες οι θεματικές της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να βρεθεί το κοινό έδαφος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών στο πλαίσιο μίας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση. 
Στο Μέγαρο Μαξίμου πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ενδιάμεσης συμφωνίας με εταίρους και πιστωτές αλλά και πως η όποια συμφωνία θα πρέπει να βασίζεται: στο σεβασμό των υποχρεώσεων της χώρας σε διεθνές επίπεδο, στην εμπέδωση εμπιστοσύνης με τους θεσμούς, πάντα, όμως, στο πλαίσιο του σεβασμού των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους πολίτες για έξοδο από την λιτότητα και εθνική κυριαρχία, καθώς και στην  άσκηση πολυδιάστατης πολιτικής στις διεθνείς μας σχέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι συγκεκριμένες.  «Θυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του στο Reuters, τόνισε ότι παραμένουν, βεβαίως, τέσσερα σημεία διαφωνίας στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, στο ασφαλιστικό, στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στη φιλοσοφία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Θέλω να είμαι σαφής: Δεν πρόκειται εδώ για αδυναμία τεχνικής προσέγγισης αλλά για πολιτική διαφωνία, που, όμως, όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων στο βαθμό που αναγνώριζαν και εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ότι ο συμβιβασμός που επιδιώκουμε θα σέβεται τη σαφή εντολή του ελληνικού λαού έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Ιανουάριο».
Τέλος αναφορικά με τις «κακοφωνίες και τις αλλοπρόσαλλες διαρροές και δηλώσεις των τελευταίων ημερών από την άλλη πλευρά», η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα. «Η Ευρώπη έχει μάθει να ζει μέσα από τις διαφωνίες της, να συνθέτει και να προχωράει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Ζουράρις: Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό…

Tης Κωνσταντίνας Πετούση…  Για κοινή παραδοχή των κομμάτων στη Βουλή ότι το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, έκανε λόγο στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ» , ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. Παράλληλα χαρακτήρισε κακό το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τονίζοντας ότι οι βουλευτές δεν είναι δικαστές.  

Περισσότερα »

Φ. Γεννηματά: Η χώρα δεν αντέχει άλλες πλατείες του μίσους

Η χώρα δεν αντέχει άλλες πλατείες του μίσους, επεσήμανε κατά τη δευτερολογία της στη Βουλή η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ενώ σημείωσε ότι οι Έλληνες ζητούν συνεννόηση και τώρα πια «πρέπει να ξανασυναντηθούμε στο δρόμο για το αύριο παρά τις διαφορές μας με κοινούς στόχους». «Εμείς θα επιμείνουμε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *