Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Celestyal Cruises: Κρουαζιέρες στο «Ειδυλλιακό Αιγαίο» για Κινέζους και Κεντροευρωπαίους

0 σχόλια ΝΑΥΤΙΛΙΛΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

του Νίκου Μπαρδούνια     

Στροφή στις αγορές της Ασίας  και της Κεντρικής Ευρώπης κάνει η ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας Celestyal Cruises καθώς το 2018 ,σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αναμένεται  αύξηση της ζήτησης κατά 50% !

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία  προσάρμοσε δυο πλοία της που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο, όπως και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους  στην κινεζική κουλτούρα, ενώ έχει προσλάβει και το κατάλληλο προσωπικό, καθώς οι Κινέζοι δεν είναι προσαρμοσμένοι σε αυτό τον τρόπο διακοπών, δεν μιλάνε αγγλικά, ενώ η κουζίνα διαφέρει σε πολλά στάδια από την ευρωπαϊκή ή την ελληνική.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και πρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA Europe), Κυριάκος Αναστασιάδης,  παρουσιάζοντας τον απολογισμό του 2017 και των νέων σχεδίων της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, τόνισε ότι ο αριθμός των επιβατών της εταιρείας το 2017 κλείνει με θετικό πρόσημο για την Celestyal Cruises, καθώς διατηρήθηκε στους 100.000, ενώ με τη δραστηριοποίηση των δύο πλοίων στο Αιγαίο, του « Celestyal Olympia» και του «Celestyal Nefeli»,   πραγματοποιήθηκαν 598.000 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια.

Για το 2018 ο στόχος , όπως ανέφερε, είναι ο αριθμός των επιβατών να αυξηθεί κατά 50% στην ευρωπαϊκή αγορά (Ευρώπη Ηνωμένο Βασίλειο), στην Ασία κατά 50% και στις ΗΠΑ κατά 10%.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία για να μπορέσει να αναπτύξει τις συγκεκριμένες αγορές, προχώρησε στο άνοιγμα γραφείων με εμπορικούς διευθυντές σε Γαλλία, Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες.

 Χρειάζονται να αναβαθμιστούν  οι Λιμενικές υποδομές

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal, είπε ότι η χώρα μας θα πρέπει να αναπτύξει τις υποδομές  έξι τουλάχιστον λιμανιών , για να μπορούν να υποδεχθούν νέα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, καθώς μέσα στα επόμενα, περίπου 10 χρόνια, θα εμφανιστούν 75 νέα κρουαζιερόπλοια με δυνατότητες μεταφοράς 4.500 επιβατών και με πλήρωμα 3.000 ναυτικούς.

«Εάν καταφέρουμε να προσελκύσουμε το 1% του πληθυσμού της Τουρκίας, θα χρειαστεί να διπλασιάσουμε τον στόλο μας. Επίσης, δεν θέλουμε να πηγαίνουμε ξένους στην Τουρκία, αλλά να φέρνουμε Τούρκους στην Ελλάδα και αυτό θα επηρεάσει θετικά τις τοπικές κοινωνίες και θα φέρει ανάπτυξη στον τουρισμό» είπε.

«Ειδυλλιακό Αιγαίο» 

Για φέτος η εταιρεία θα προσφέρει ένα νέο 7ημερο ταξίδι με τίτλο «Ειδυλλιακό Αιγαίο» το οποίο περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε δυο νησιά (Μύκονο και Σαντορίνη) με στόχο οι επισκέπτες να τα ανακαλύψουν περισσότερο και να ξοδέψουν περισσότερο χρήμα σε αυτά.

Επιπροσθέτως τόνισε, ότι αυξάνονται και οι προσεγγίσεις στη Μήλο, όπου το πλοίο θα παραμένει όλη την ημέρα. Ειδικότερα, το 2017 έγιναν 9 προσεγγίσεις στο κυκλαδίτικο νησί, το 2018 θα φτάσουν τις 24 και το 2019 θα αγγίξουν τις 29.

Ανέφερε ότι προσπάθεια της εταιρείας είναι η επιμήκυνση τη τουριστικής περιόδου, με την αναχώρηση των πλοίων της 20 ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το 2016, ενώ στόχος είναι, έως το 2020 περίπου, να πραγματοποιούνται όλο το χρόνο κρουαζιέρες στην Ελλάδα.

Το 2018, τα δρομολόγια της εταιρείας θα παραταθούν για περίπου δύο εβδομάδες με δύο τριήμερες κρουαζιέρες «Εικόνες Αιγαίου» στις 2 και 9 Νοεμβρίου και δύο 4ήμερες κρουαζιέρες «Εικόνες Αιγαίου» στις 29 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου. Το 2019 προβλέπεται, επίσης, 12% αύξηση των προγραμματισμένων αναχωρήσεων με 100 αναχωρήσεις συνολικά.

 Συμμετοχή στην Ελληνική οικονομία 103 εκατ. ευρώ

Τέλος ο αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων της εταιρείας, αρχιπλοίαρχο Γεώργιος Κουμπενάς, το 2017 η συνολική συνεισφορά της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία ανήλθε σε 103 εκατ. ευρώ, με 30 εκατ. ευρώ εξ αυτών να αφορούν άμεσες λειτουργικές δαπάνες, ενώ δαπανήθηκαν 5,5 εκατ. ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις (τρόφιμα/ποτά) και 3 εκατ. ευρώ, για έξοδα προβολής και διαφήμισης της Ελλάδας στο εξωτερικό.

 

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *