Χ. Μηνάογλου: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης τα έβαλε με όλο τον τότε κόσμο

Πρότυπο Λύκειο της Ιωνιδείου Πειραιά

 

 

Για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης από τον Αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρο Υψηλάντη στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες (Μολδαβία και Βλαχία), στα τέλη Φεβρουαρίου του 1821, μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, ο Δρ Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και Διευθυντής του Πρότυπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Χαράλαμπος Μηνάογλου.

«Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης δεν τα έβαλε μόνο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και με όλον τον τότε κόσμο, αφού οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της εποχής με την Ιερά Συμμαχία δεν ήθελαν επαναστατικά κινήματα και αλλαγές συνόρων. Δεν ήθελαν καμία αναστάτωση όποιος και αν ήταν ο λόγος», είπε ο κ. Μηνάογλου.

«Οι επαναστατικές επιχειρήσεις στην Μολδοβλαχία δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, έδωσαν όμως το έναυσμα και  βοήθησαν στην επικράτηση της Επανάστασης στην Πελοπόννησο», σημείωσε.

Παράλληλα επισήμανε ότι «Η Επανάσταση μας πέτυχε κόντρα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και κόντρα στο μεγαλύτερο μέρος των κρατών του τότε κόσμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oι Assoi tou Salvador παίζουν… στο Tiki (22/12)

Το Tiki υποδέχεται τους ξέφρενους “Assoi tou Salvador” αυτή την Δευτέρα, σε μια συναυλία που συνδυάζει το ρεμπέτικο, τη jazz, τις σύγχρονες επιτυχίες & ισπανικά τραγούδια  Μοναδικό ενεργειακό κουιντέτο σε ασυγκράτητο ρυθμικό ανακάτεμα Swing, Rumba, Reggae, Ska, Funk, Mambo… ως ρεμπέτικο! Απίθανες διασκευές και original συνθέσεις, από την πιο κεφάτη[…]

Περισσότερα »

Έκθεση έργων θεάτρου Σκιών Χαρίδημου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Έκθεση έργων του θεάτρου Σκιών Χαρίδημου θα πραγματοποιηθέι από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Πειραιά Φίλωνος 29. Στο πλαίσιο της έκθεσης τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και η παράσταση « Ο Καραγκιόζης ψαράς» στις ώρα 19.00 Ώρες λειτουργίας της έκθεσης  10.00-14.00 & 17.30-21.00.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *