Χάκερ έκλεψαν τα στοιχεία 500 εκατ. πελατών της Marriott!

Μεγάλη κυβερνοεπίθεση δέχθηκε από το 2014 η βάση δεδομένων με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία Starwood Hotels με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν πιθανώς προσωπικά δεδομένα έως και 500 εκατομμυρίων πελατών.

Όπως ανακοίνωσε η Marriott International για περίπου 327 εκατ. από αυτούς τους πελάτες, οι πληροφορίες που υπεκλάπησαν θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δεδομένα όπως τα στοιχεία διαβατηρίου τους, τον αριθμό τηλεφώνου τους και το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο Για κάποιους άλλους, οι πληροφορίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε την παραβίαση ύστερα από τον συναγερμό που σήμανε ένα σύστημα εσωτερικής ασφάλειας στις 8 Σεπτεμβρίου. Ύστερα από περαιτέρω έρευνα, η αλυσίδα ξενοδοχείων ανακάλυψε ότι τα στοιχεία είχαν υποκλαπεί καιρό πριν.

Η εταιρία, η οποία εξαγόρασε τη Starwood το 2016, λέει ότι ανέφερε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές και συνεχίζει να στηρίζει τις έρευνές τους, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώσει τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς. Η Marriott ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει σήμερα να αποστέλλει emails στους πελάτες που επηρεάστηκαν από το συμβάν. Σύμφωνα με την εταιρία, είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος της υποκλοπής αλλά αυτό δεν πρόκειται να επηρεάζει την μακροπρόθεσμη οικονομική της κατάσταση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι είναι ο γραφίστας και ποιό είναι το αντικείμενό του…

Αλήθεια, τι σπουδάσατε; “Αρχιτέκτονας”, “Διακοσμητής”, “Γιατρός”, .. “Γραφίστας!!” Γραφίστας; Τι είναι όμως ο Γραφίστας; Μερικοί νομίζουν ότι είναι ο γραφέας, άλλοι πάλι ότι είναι καλλιτέχνης. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον γραφίστα (graphic designer) και το αντικείμενό του, τη γραφιστική (graphic design). Το graphic design είναι μία τέχνη που εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο[…]

Περισσότερα »

Γιατί τα PIN στα ATM έχουν… 4ψήφιο κωδικό;

Πηγαίνετε στο ATM της γειτονιάς σας και βάζετε την κάρτα σας. Στη συνέχεια, πληκτρολογείτε έναν κωδικό PIN 4 ψηφίων για έλεγχο της ταυτότητάς σας και προχωράτε σε ανάληψη χρημάτων. Μπορεί να το κάνετε αυτό μηχανικά από την ημέρα που τα ΑΤΜ εμφανίστηκαν, αλλά σκεφτήκατε ποτέ γιατί το PIN του ATM[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *