Χάκερ έκλεψαν τα στοιχεία 500 εκατ. πελατών της Marriott!

Μεγάλη κυβερνοεπίθεση δέχθηκε από το 2014 η βάση δεδομένων με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία Starwood Hotels με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν πιθανώς προσωπικά δεδομένα έως και 500 εκατομμυρίων πελατών.

Όπως ανακοίνωσε η Marriott International για περίπου 327 εκατ. από αυτούς τους πελάτες, οι πληροφορίες που υπεκλάπησαν θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δεδομένα όπως τα στοιχεία διαβατηρίου τους, τον αριθμό τηλεφώνου τους και το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο Για κάποιους άλλους, οι πληροφορίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε την παραβίαση ύστερα από τον συναγερμό που σήμανε ένα σύστημα εσωτερικής ασφάλειας στις 8 Σεπτεμβρίου. Ύστερα από περαιτέρω έρευνα, η αλυσίδα ξενοδοχείων ανακάλυψε ότι τα στοιχεία είχαν υποκλαπεί καιρό πριν.

Η εταιρία, η οποία εξαγόρασε τη Starwood το 2016, λέει ότι ανέφερε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές και συνεχίζει να στηρίζει τις έρευνές τους, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώσει τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς. Η Marriott ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει σήμερα να αποστέλλει emails στους πελάτες που επηρεάστηκαν από το συμβάν. Σύμφωνα με την εταιρία, είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος της υποκλοπής αλλά αυτό δεν πρόκειται να επηρεάζει την μακροπρόθεσμη οικονομική της κατάσταση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Τηλέφωνο φάντασμα” αποκαλύπτεται μόνο με smart glasses

Και ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί μόνο ο ίδιος να δει την οθόνη του κινητού του;  Κάτι τέτοιο είναι πλέον πιθανό με ένα ζευγάρι smart glasses! Αν κάποιος άλλος κοιτάξει το κινητό σας, το μόνο που θα δει είναι μια κενή οθόνη. Ένας Τούρκος εφευρέτης έχει δημιουργήσει ένα «τηλέφωνο φάντασμα»[…]

Περισσότερα »

Το WhatsApp βάζει τέλος στη συνδρομή και γίνεται δωρεάν

Την κατάργηση των συνδρομών ανακοίνωσε το WhatsApp, προκειμένου όλοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή και να την χρησιμοποιούν. Κατά το λανσάρισμα της εφαρμογής, μετά από ένα έτος χρήσης, το WhatsApp ζητούσε συνδρομή αξίας 99 cents όμως οι δημιουργοί του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή η κίνηση δεν λειτούργησε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *