Χαλάζι έπληξε την παραγωγή στον κάμπο της Άρτας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες στον κάμπο της ‘Αρτας, μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση διάρκειας περίπου μισής ώρας, η οποία έπληξε την παραγωγή τους. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου ‘Αρτας, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Οι περισσότερες καταστροφές έχουν σημειωθεί στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης, Καλαμιά, Ρόκκα, Χαλκιάδες, Κιρκιζάτες.

Ο Δήμαρχος ‘Αρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, επισκέπτεται από το πρωί καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές και να συνομιλεί με παραγωγούς.Μάλιστα, ζήτησε την άμεση επίσκεψη και επιτόπια έρευνα κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην περιοχή του κάμπου της ‘Αρτας, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημιώσεων στους αγρότες.

Ο κ. Τσιρογιάννης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Αυτό που ζητάμε είναι άμεση εκτίμηση των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους καλλιεργητές. Δυστυχώς, υπάρχουν φόβοι ότι εκτός από την φετινή συγκομιδή θα πληγεί σημαντικά και η συγκομιδή της επόμενης χρονιάς, ιδιαίτερα στο ακτινίδιο, αλλά και στο καλαμπόκι και στα ροδάκινα. Παραμένουμε σε εγρήγορση και δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής της ‘Αρτας που δέχθηκαν ένα σημαντικό πλήγμα από τον καιρό. Πρέπει όλοι οι φορείς μαζί να διεκδικήσουμε συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία από την κακοκαιρία, όπως η τοποθέτηση αντιχαλαζικών διχτυών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΥΛΕ: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη

 Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Υπάλληλων Λιμανιών Ελλάδος, συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι: “Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. καταγγέλει την κυβερνητική πολιτική εκποίησης της δημόσιαςπεριουσίας. Η πολιτική αυτή απεμπολεί στο όνομα της χρεωκοπημένης νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής τα αναπτυξιακά[…]

Περισσότερα »

Τρίτη εβδομάδα για το κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης (ηχητικό)

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα είναι στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. «Αποτελεί μία ευκαιρία για τα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *