Χαμόγελο του Παιδιού: 127.000 κλήσεις για κακοποίηση παιδιών το α΄ εξάμηνο

Η σεξουαλική κακοποίηση είναι συνήθως το κίνητρο των δραστών σε περιπτώσεις αρπαγής ή απαγωγής ανήλικων παιδιών, τόνισε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση αρπαγής της 10χρονης στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν διάφορες υπηρεσίες, όπως η δημοτική αστυνομία αλλά και στον εθελοντισμό, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο κόσμος δεν πρέπει να τρομοκρατείται καθώς η ενίσχυση της γνώσης τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών είναι βασικό στοιχείο για την αποφυγή αυτών των φαινομένων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Χαμόγελο του Παιδιού, το πρώτο εξάμηνο του 2020 δέχθηκε 127.000 κλήσεις για διάφορες μορφές βίας και κακοποίησης παιδιών.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε και στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης που λειτουργεί στην Αγία Τριάδα του Πειραιά σε συνεργασία με τον δήμο με στόχο την κινητοποίηση των φορέων για την ασφάλεια των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΤΕ: …Tο μόνο που ακούμε είναι κραυγές αγωνίας φόβου και θυμού

Του Ανδρέα Α. Ανδρεάδη… Το 2014 υπήρξε αναμφίβολα η «χρυσή» χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Μία χρονιά κατά την οποία, ενώ η χώρα μας ύστερα από πέντε χρόνια βαθιάς ύφεσης, προσπάθησε να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική της κρίση με συρρικνωμένη την οικονομία της κατά 25%, την ίδια χρονιά, η ίδια χώρα,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *