Χαμόγελο του Παιδιού: Συνάντηση Μητσοτάκη με παιδιά-εθελοντές

Τις ανησυχίες και τις προτάσεις παιδιών που μάχονται εθελοντικά για την οριζόντια προάσπιση των παιδικών δικαιωμάτων άκουσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, στη διάρκεια συνάντησης με την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει της συμπλήρωσης 30 ετών από την υιοθέτηση της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών, στις 20 Νοεμβρίου.

Τα παιδιά έδωσαν στον πρωθυπουργό τις θέσεις τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανηλίκων, την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και την κάλυψη των αναγκών τους.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τα παιδιά και τους δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στο έργο τους. Τους υποσχέθηκε, δε, πως η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί τις προτάσεις τους ώστε να ενσωματωθούν ουσιαστικά στο έργο του υπουργείου Παιδείας και τα προσκάλεσε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με αμείωτο ζήλο και χαμόγελο.

Ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν από τα παιδιά, ήταν η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying), η καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω της αναμόρφωσης της διδασκαλίας στα σχολεία, η ταχεία ένταξη των παιδιών προσφύγων στις σχολικές δομές και η συμμετοχή των παιδιών στην ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως αξίζει κάθε προσπάθεια για τη σωτηρία έστω και ενός παιδιού από την ψυχική πληγή που προκαλεί το bullying, ενώ χαρακτήρισε αναχρονιστική κατάσταση την έλλειψη ουσιαστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Διδαχή στους μεγαλύτερους για την σημασία της οικολογικής σκέψης

Τόνισε ακόμα πως τα παιδιά μπορούν να διδάξουν τους μεγαλύτερους για την σημασία της οικολογικής σκέψης, καθώς το κυριότερο δικαίωμα κάθε ανθρώπου που έρχεται στη ζωή είναι να μπορεί να μεγαλώσει με ασφάλεια στον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε.

Στις 20 Νοεμβρίου, με τη συμπλήρωση 30 ετών από την υιοθέτηση της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών, τα παιδιά θα παρουσιάσουν δημόσια τις θέσεις τους στο υπουργείο Παιδείας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τα παιδιά για την αφοσίωσή τους σε αυτόν τον πολύ σημαντικό σκοπό αλλά και για τις προτάσεις τους, οι οποίες αφορούν ζητήματα όπως τον αποκλεισμό των παιδιών από την κοινωνία, από το σχολείο, το bullying, τη σεξουαλική κακοποίηση, τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για το δημόσιο: Η αξιοκρατία και η τύχη των διορισμένων γενικών γραμματέων

Διαχωριστική κόκκινη γραμμή με τις παθογένειες της κομματικοποίησης του κράτους, ενός ολόκληρου συστήματος που διαπερνά οριζόντια τα κυβερνητικά κόμματα, επιχειρεί να βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του. Αν και η αφορμή δόθηκε από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για σωρεία προσλήψεων και διορισμών «ημετέρων» από την πλευρά του[…]

Περισσότερα »

ΠΑΣΟΚ: Δεν ψηφίζουν, αλλά μετέχουν

Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν την πρόταση της συμπολίτευσης,πλην όμως να μετέχουν στην σύνθεση της επιτροπής που θεωρείται βέβαιο ότι θα συγκροτηθεί, πιθανότατα με εκπρόσωπο του κόμματος σε αυτήν τον Ανδρέα Λοβέρδο. Απόψε όμως θα αναπτύξουν την πρόταση που θα ήθελαν να καταθέσουν εκείνοι, αν είχαν τη δυνατότητα,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *