Έχασε 3 θέσεις η Ελλάδα όσον αφορά στην ευκολία του “επιχειρείν”

Του Χρήστου Παπαδόπουλου

Τρείς θέσεις υποχώρησε η Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας όσον αφορά την ευκολία του επιχειρείν.

Συγκεκριμένα από την 58η  θέση που κατείχε πέρυσι, έπεσε στην 61η. «Στη χώρα μας τόσο η έναρξη μιας επιχείρησης όσο και η διατήρηση μια ήδη υπάρχουσας είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση σε μια περίοδο που τα ποσοστά ανεργίας είναι πολύ υψηλά. Χρειάζεται να ανοίξουν 100.000 νέες επιχειρήσεις προκειμένου να απορροφήσουν 1 εκατομμύριο ανέργους αλλά οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες καθώς το κράτος φαίνεται ότι τιμωρεί τις νέες ιδέες και τις νέες προσπάθειες οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την οικονομία και να χτυπήσουν την ανεργία. Επιπλέον, η κατάσταση χρήζει βελτίωσης δεδομένου και τον υψηλό βαθμό ευκολίας του επιχειρείν σε γειτονικές χώρες όπως η ΠΓΔΜ και η Βουλγαρία που ελκύει επιχειρηματίες που σε διαφορετικές συνθήκες θα επενδύανε στη χώρα μας» δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΦΚΑ: Μέτρα για τη στήριξη των πυρόπληκτων κατοίκων της Aν. Αττικής

Μέτρα για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες, από τις πυρκαγιές, περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Περισσότερα »

Πώς θα παγώσουν οι δόσεις 17.800 επιχειρήσεων

Τέσσερις προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι οποίοι υπάγονται στις διατάξεις της απόφασης του Χρ. Σταϊκούρα για πάγωμα των χρεολυτικών δόσεων δανείων για το 2014, προκειμένου να λάβουν ανάσα ρευστότητας. Θα πρέπει να βρίσκονται σε λειτουργία, να μην έχουν υποβάλλει αίτηση πτώχευσης, να έχουν εξοφλήσει όλες τις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *