Χατζηδάκης: Έως 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τα αυθαίρετα

Την τρίμηνη παράταση που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, για τα αυθαίρετα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σχετική τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή ο κ. Χατζηδάκης στο σχέδιο νόμου «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης».

Έτσι ορίζεται πως για την τακτοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών δίνεται παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ διευκρινίζεται πως δίνεται η τελευταία ευκαιρία για τα κτίρια με μεγάλες αυθαιρεσίες.

Η 30η Σεπτεμβρίου δηλαδή είναι η τελευταία προθεσμία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων της κατηγορίας 5, τα οποία είναι τα κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες. Να σημειωθεί ότι οι πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες αφορούν σε υπέρβαση τουλάχιστον κατά 40% στην κάλυψη και στη δόμηση ή καθ΄ύψος πάνω από 20%.

Για τα υπόλοιπα αυθαίρετα, κατηγορίας 1 έως 4-, ισχύει κανονικά η διαδικασία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να τα τακτοποιούν και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου,  με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2026, καταβάλλοντας προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και επιπλέον 5% για κάθε έναν χρόνο καθυστέρησης.

Τέλος, με την ίδια τροπολογία, και λόγω δυσχερειών στην άσκηση της οικοδομικής δραστηριότητας από την πανδημία παρατείνεται και η ισχύς των οικοδομικών αδειών, των αδειών δόμησης και των αναθεωρήσεών τους μέχρι το τέλος του 2022.

 

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να τα λέμε κι αυτά – Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων

Εγώ, ευθύς εξ’ αρχής, δηλώνω ότι δεν είχα ποτέ μου απολύτως καμία σχέση με κανενός είδους ζώο, εκτός από μένα και μερικά περιφερόμενα στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Μία φορά, παλιά τώρα, είχα πει στη μακαρίτισσα τη μάνα μου να πάρουμε ένα σκυλάκι (Είχα δεί ένα νεογέννητο στην παλάμη μίας φίλης[…]

Περισσότερα »

Εντός δύο μηνών οι μετακινήσεις των Δ. Υπαλλήλων

Συντόμευση του απαιτούμενου χρόνου μετατάξεων και αποσπάσεων των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω της απλοποίησης των σχετικών διαδικασιών, θα επιφέρει το νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τονίζει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως αναφέρει, ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *