Χίλιοι δρομείς θα λάβουν μέρος στον «33ο Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας Πειραιά»

Ρεκόρ συμμετοχών καταγράφει ο εφετινός «33ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας Πειραιά», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου με αφετηρία την Πλατεία Αλεξάνδρας. «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτη και αναγκαστήκαμε να κλείσουμε την πλατφόρμα εγγραφών όταν φτάσαμε τις 1.000 συμμετοχές» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (10/10) στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, ο πρόεδρος του Σ.Δ.Υ. Πειραιά, Σωτήρης Κάκιας και πρόσθεσε: «Ο συγκεκριμένος είναι κι ο αριθμός των δρομέων, μικρών και μεγαλων, που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ώστε κι ο εφετινός αγώνας να στεφθεί με επιτυχία». 
Ο κ. Κάκιας ευχαρίστησε τον Δήμο Πειραιά, τον ΟΠΑΝ, την Τροχαία Πειραιά, τους χορηγούς και τους εθελοντές, καθώς  από το 2017 όταν κι επέστρεψε στον Πειραιά ο «Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας» ανεβάζουν κάθε χρόνο τον πήχη επιτυχίας όλο και πιο ψηλα΄και υπογράμμισε πως είναι ίσως το μοναδικό δρομικό γεγονός που οι αθλητές συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή έχει σταθεί αρωγός σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και το ίδιο συνεχίζει να κάνει. «Είναι χαρά και τιμή μου που ως πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. ο «Βαρτζάκειος Δρόμος» είναι η πρώτη συνέργεια του Οργανισμού, καθώς γνώριζα τον Χρήστο Βαρτζάκη και μάλιστα είχε προσπαθήσει να με φέρει στον στίβο, ώστε να γίνω ακοντιστής. Ο Δήμος Πειραιά, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο Ο.Π.Α.Ν. θα είναι πάντα συμμέτοχοι σε αθλητικές δράσεις που προάγουν τον μαζικό αθλητισμό» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βουράκης.
Ακολούθησε η παρουσίαση του αγώνα από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα, κ. Κασσανής και ο χαιρετισμός της εκπροσώπου «Η Κιβωτός του Κόσμου» κας Δούκα, που είναι το ίδρυμα στο οποίο είναι αφιερωμένος το «33ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας Πειραιά».

Συγκεκριμένα, οι αθλητές και των δύο αγώνων ( 14 και 2.000μ) θα συμβάλουν  ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ, με το ποσό των 2  ευρώ, κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής στον αγώνα και το ποσό θα αποδοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

 

 • Hμ/νία διεξαγωγής: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

 

 • Τόπος διεξαγωγής : Πειραιάς, Πλατεία Αλεξάνδρας – Πασαλιμάνι

 

 • Απόσταση : 14 χιλιόμετρα για Ενήλικες και 2 χιλιόμετρα για παιδιά και μαθητές μέχρι 16 ετών.

 

 • Ώρα προσέλευσης δρομέων: 08,00 π.μ.

 

 • Ώρα εκκίνησης αγώνα 14 χλμ: 09.30 π.μ.

Ώρα εκκίνησης αγώνα 2χλμ. ( παιδιά μέχρι 16 ετών ) :  09.00 πμ

 

Αγαπητοί Δρομείς,

 

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά , με χαρά σας καλωσορίζει  στον 33o Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας (14 χιλιομέτρων) καθώς και στον Αγώνα Παιδιών και μαθητών ( 2 χιλιομέτρων ).

 

Σας ευχαριστούμε που με τη συμμετοχή σας, υποστηρίζετε κάθε χρόνο τον αγώνα και την προσπάθειά μας, που βασίζεται στις αρχές του  Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και της υγιούς άμιλλας.

 

Καί φέτος οι αγώνες, θα διεξαχθούν  στον Πειραιά μας και η συμμετοχή των δρομέων, με απόφαση του Δ.Σ., θα είναι  ΕΝΤΕΛΩΣ Δ Ω Ρ Ε Α Ν.

 

 

1) Δηλώσεις Συμμετοχής

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά  εδώ στην ιστοσελίδα μας, (www.sdypir.gr).

 • Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019 στις 21:00΄μ.μ. εκτός και εάν έχει συμπληρωθεί νωρίτερα το όριο των 1.000 συμμετοχών.

 

 • Για πρώτη φορά, θα υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικών εγγραφών, για συμμετοχές άνω των 10 αθλητών. Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται μαζικά, απ’ τον υπεύθυνο της κάθε ομάδας (Θα οριστεί κατά την εγγραφή). Αυτό ισχύει και για τους δύο αγώνες.

 

 

 • Όσοι δεν δηλώσουν συμμετοχή, θα μπορούν να συμμετάσχουν στόν αγώνα χωρίς αριθμό, αλλά με παροχή νερού, χωρίς επίσημη χρονομέτρηση και χωρίς να πάρουν μετάλλιο τερματισμού και τυχόν δώρα χορηγών.
 • Δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα (Δεν θα υπάρχει γραμματεία).
 • Για τον αγώνα 2 χλμ. των παιδιών μέχρι 16 χρονών, οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται από τη σχετική πλατφόρμα εδώ στην ιστοσελίδα μας www.sdypir.gr μέχρι την Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019

 

2) Παραλαβή Αριθμών και chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

 • Προς εξυπηρέτηση των δρομέων, οι αριθμοί θα παραδίδονται από τα καταστήματα αθλητικών ειδών ZACKRET, στο κατάστημα του Πειραιά, Εθνικής Αντιστάσεως και Τσαμαδού. Πλησίον των γραφείων του συλλόγου.
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/10 00 – 20.00
 • ΣΑΒΒΑΤΟ 12/10 00 –  17.00
 • ΠΡΟΣΟΧΗ : Την ημέρα του αγώνα δεν θα δίνονται αριθμοί, παρά μόνο στους δρομείς που θα έρθουν αυθημερόν απ’ την επαρχία. Εάν κάποια/ος δρομέας δεν παραλάβει τον αριθμό σύμφωνα με την παραπάνω οδηγία, θα μπορεί να συμμετάσχει αλλά χωρίς να χρονομετρηθεί. 

3) Κύπελλα – Μετάλλια

 • Θα βραβευτούν οι 3 πρώτες νικήτριες και οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 14.000μ., καθώς και οι τρείς  πρώτοι αθλητές και οι τρείς  πρώτες αθλήτριες, του αγώνα των 2.000μ. Στόν αγώνα τών 2.000μ, θα αθλοθετηθεί  κύπελλο για τό σχολείο με τήν μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών – μαθητών.
 • Σε όλους όσους θα τερματίσουν, θα δοθεί ιδιαίτερο θεματικό αναμνηστικό μετάλλιο και δώρα χορηγών.

4) Παροχές

 • Θα υπάρχουν σταθμοί με νερό κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

 

 • Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση ( του αγώνα των 14.000 μ )
 • Χώρος φύλαξης ρούχων αθλητών.
 • Μετάλλιο.
 • Μπανάνες.
 • Χυμός.
 • Δώρα χορηγών (τεχνικό Τ-SIRT )
 • Άλλες εκπλήξεις!!!!!!!!!

 

5 ) Ασφάλεια – Υγεία

 • Η διοργάνωση έχει φροντίσει για την ασφάλεια του αγώνα και τον επαρκή αριθμό δεικτών.
 • Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.
 • Το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (τμήμα Πειραιά) θα βοηθήσει εθελοντικά τον αγώνα.
 • Γιατρός του αγώνα θα είναι ο ιατρός- καρδιολόγος κ. Γεώργιος Βίτσας

 

 

6) ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 

 • Λεπτομέρεια της διαδρομής στην εκκίνηση/τερματισμός.

Αφετηρία στην πλατεία Αλεξάνδρας  με φορά πρός Καστέλλα, ανστροφή στην διασταύρωση με την Β. Γεωργίου και  επί του οδοστρώματος της ακτής Μουτσοπούλου πρός το ρολόϊ του πασαλιμανίου. Οι δρομείς θα εισέλθουν στον πεζόδρομο που περικλείει τήν Μαρίνα Ζέας, θα κετευθυνθούν στήν έξοδο της πλατείας Φρεαττύδος, θα κάνουν αριστερά πάλι επί του οδοστρώματος, μέχρι τό τέλος της ακτής Θεμιστικλέους, περιμετρικά τής μάντρας της σχολής Ναυτικών Δοκίμων, μέσω τής Λ. Μαρίας Χατζηκυριάκου θα κατευθυνθούν στήν Πύλη 12 του Ο.Λ.Π. θα εισέλθουν σε περιμετρική διαδρομή επί της προβλήτας του λιμένος ( χρονομέτρηση ). Επιστροφή από την ίδια διαδρομή και τερματισμός στήν πλατεία Αλεξάνδρας. Για τον αγώνα των 2.000μ η διαδρομή είναι ο πεζόδρομος κάτω από την πλατεία Αλεξάνδρας, δίπλα στην θάλασσα, μέχρι τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού και επιστροφή.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

Καλούμε όσα μέλη και φίλους μας επιθυμούν να βοηθήσουν στην ασφαλή κάλυψη του αγώνα ώς εθελοντές, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΣΔΥ στην σχετική αίτηση η να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω τηλέφωνα και να τό δηλώσουν.

6944684680,  6973034982, 6945703030

 

Στους Εθελοντές, όπως κάθε χρόνο, θα δοθούν, το Tsirt του αγώνα, και μία τσάντα με μπανάνα, νερό και δώρα χορηγών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιορτή του ποδοσφαίρου στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου (update)

Ήταν ένα ξεχωριστό φιλικό παιχνίδι. Ένα ακόμα ξεχωριστό φιλικό παιχνίδι για την ακρίβεια μεταξύ του Ολυμπιακού μας και του Ερυθρού Αστέρα (2-2). Στο «Ράικο Μίτιτς» του Βελιγραδίου, παρουσία περίπου 22.000 φιλάθλων, οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα και παράλληλα έστειλαν κοινωνικό μήνυμα. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης οι 22 ποδοσφαιριστές[…]

Περισσότερα »

Παίκτης του Ολυμπιακού ο Πάτρικ Γιανγκ!

Συνεχίζεται αυτή την περίοδο η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του Ολυμπιακού με τους ερυθρόλευκους οι οποίοι με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισαν μια ακόμα σπουδαία μεταγραφή. Έτσι η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Πάτρικ Γιανγκ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Αμερικανός σέντερ υπέγραψε το συμβόλαιό του με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *