Χωρίς συμβεβλημένο παιδίατρο ΕΟΠΠΥ 27 νομοί

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Για την τραγική ανεπάρκεια του συστήματος υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού στην περιφέρεια, ειδικά στην ειδικότητα των παιδιάτρων, μίλησε στο Κανάλι Ένα η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου.

«Είκοσι επτά νομοί είναι χωρίς συμβεβλημένο παιδίατρο, ενώ έντεκα νομοί έχουν από έναν παιδίατρο», δήλωσε η κυρία Μαστοράκου.

Όπως ανέφερε, «το αρμόδιο υπουργείο απαντά ότι υπάρχει κάλυψη από τις τοπικές μονάδες υγείας, ωστόσο οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν επισκέψεις για να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά του συστήματος».

Οι δηλώσεις της προέδρου της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Άννας Μαστοράκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη έξι ετών σε πρώην δημοτική υπάλληλο για έλλειμμα στον κεντρικό δήμο

Ένοχη και σε δεύτερο βαθμό, αλλά με ποινή μειωμένη σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο, κρίθηκε πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης που κατηγορήθηκε για το λεγόμενο σκάνδαλο της «Παγίας Προκαταβολής», το οποίο αποκαλύφθηκε επί των ημερών της διοίκησης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Πρόκειται για την επί σειρά ετών διαχειρίστρια του ομώνυμου[…]

Περισσότερα »

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στη «μάχη» κατά των ενδονοσοκομειακών λοιμόξεων

Του Συμεών Πεϊμανίδη…Η καμπάνια για …«καθαρά χέρια», που εφαρμόζεται ήδη σε 30 από τα 32 νοσοκομεία της Αττικής (σε πιλοτικό επίπεδο), στοχεύει στην μείωση της μετάδοσης νοσημάτων εξ επαφής.  

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *