Χώρος πρασίνου τα 46 στρέμματα του παλαιού Κοιμητηρίου «Νεάπολης»

Εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για τη εκπόνηση των οριστικών μελετών ανάπλασης των 46 στρεμμάτων του παλαιού Κοιμητηρίου «Νεάπολης».

Η εκπόνηση των οριστικών μελετών θα εναρμονίζεται με τις ιδέες του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αθροίζεται σε μια σειρά από αναπλάσεις και παρεμβάσεις υπερτοπικής κλίμακας, όπως αυτές του χώρου των πρώην Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, του περιβάλλον χώρος του ΣΕΦ, των «Λιπασμάτων», του Μικρολίμανου, του λόφου «Καστράκι», της περιοχής του Αγ. Διονυσίου, του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνιας κ.ά.

Πέρα από αυτές τις παρεμβάσεις που άλλες ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι διεκδίκησαν και αποδόθηκαν στην Αυτοδιοίκηση Π.Ε Πειραιά πάνω από 300 στρέμματα δημόσιων, κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, που αναβαθμίζουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της ευρύτερης περιοχής και αποδίδουν χώρους πρασίνου σε περιοχές που αποδεδειγμένα όχι μόνο στερούνταν για δεκαετίες αλλά εμφάνιζαν τα μικρότερα ποσοστά πρασίνου και ελεύθερων δημοσίων χώρων συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα 18 έργα αναπλάσεων που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 52,5 εκατ. .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Απευθείας μετάδοση από το κανάλι 1 και WEB TV από την ιστοσελίδα του σταθμού μας. Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Ν. Μπελαβίλας: Στόχος να λύσουμε το κουβάρι του κυκλοφοριακού – 20[…]

Περισσότερα »

Θ. Δρίτσας: “Ξημερώνει ένα πιο αισιόδοξο αύριο για τον Πειραιά”

«Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αυτή η μεγάλη και ζεστή συγκέντρωση των πολιτών του Πειραιά στέλνει το μήνυμα για μια μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας. Ο Πειραιάς μπορεί να αισιοδοξεί, ξημερώνει ένα πιο αισιόδοξο αύριο» δήλωσε στο Κανάλι 1 ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας κατά τα εγκαίνια του προεκλογικού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *