Χώρος πρασίνου τα 46 στρέμματα του παλαιού Κοιμητηρίου «Νεάπολης»

Εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για τη εκπόνηση των οριστικών μελετών ανάπλασης των 46 στρεμμάτων του παλαιού Κοιμητηρίου «Νεάπολης».

Η εκπόνηση των οριστικών μελετών θα εναρμονίζεται με τις ιδέες του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αθροίζεται σε μια σειρά από αναπλάσεις και παρεμβάσεις υπερτοπικής κλίμακας, όπως αυτές του χώρου των πρώην Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, του περιβάλλον χώρος του ΣΕΦ, των «Λιπασμάτων», του Μικρολίμανου, του λόφου «Καστράκι», της περιοχής του Αγ. Διονυσίου, του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνιας κ.ά.

Πέρα από αυτές τις παρεμβάσεις που άλλες ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι διεκδίκησαν και αποδόθηκαν στην Αυτοδιοίκηση Π.Ε Πειραιά πάνω από 300 στρέμματα δημόσιων, κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, που αναβαθμίζουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της ευρύτερης περιοχής και αποδίδουν χώρους πρασίνου σε περιοχές που αποδεδειγμένα όχι μόνο στερούνταν για δεκαετίες αλλά εμφάνιζαν τα μικρότερα ποσοστά πρασίνου και ελεύθερων δημοσίων χώρων συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα 18 έργα αναπλάσεων που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 52,5 εκατ. .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίαση Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την Τρίτη 24 Μαΐου

Συνεδριάζει την Τρίτη, 24 Μαΐου και ώρα 10.30 το πρωί, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  θα συζητηθούν οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς  επίσης και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες[…]

Περισσότερα »

Περιβαλλοντική εξόρμηση στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Σίδερο είναι κι όμως ανθίζει, γραμμές γύρω έχει και πρασινίζει. Τι είναι; Απάντηση θα δώσουν οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, το Δημοτικό Δίκτυο Εθελοντών Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη καθώς και οι μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Αγ. Ι. Ρέντη, την Πέμπτη 21[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *