Χουλιαράκης: Δεν υπάρχουν θαύματα και εύκολες λύσεις

Μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, ο Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στη Βουλή, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.

«Κι εμείς φορολογήσαμε αλλά υποσχόμαστε ότι μεσοπρόθεσμα θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές», είπε σε παρέμβασή του στην επιτροπή Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, αναγνωρίζοντας ότι«είναι μεγάλη η φορολογική επιβάρυνση».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τα πιο ευάλωτα οικονομικά νοικοκυριά, ώστε να βγει η κοινωνία από την κρίση όρθια. «Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα πιο χαμηλά κοινωνικά στρώματα με νέα εργαλεία, όπως είναι τοεισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, η επέκταση του οικογενειακού επιδόματος και η αύξηση των σχολικών συσσιτίων», είπε και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει άλλο συνεκτικό, πειστικό και αξιόπιστο αφήγημα για την έξοδο από την κρίση.

Χαρακτήρισε αναγκαία τη δημοσιονομική  προσαρμογή και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν θαύματα και εύκολες λύσεις». Κάνοντας μια σύγκριση με το πρόγραμμα της ΝΔ, είπε ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι η ταχύτητα προσαρμογής και η κατανομή του βάρους της προσαρμογής στα πιο ευάλωτα στρώματα.

«Ποιες δαπάνες θα μειώνατε; Το κόστος της μείωσης της φορολογίας που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης πλησιάζει τα 4 δις. ευρώ. Το ΔΝΤ θεωρεί ότι δεν υπάρχει χώρος συμπίεσης των δαπανών. Εγώ διαφωνώ. Υπάρχει περιθώριο αλλά σε καμία περίπτωση 4 δις. ευρώ. Πού θα βρεθεί λοιπόν ο (δημοσιονομικός) χώρος;», διερωτήθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μ. Μπόλαρης: Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την απόφασή του να μην ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας υπογραμμίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η δυσαναλογία που υπάρχει ανάμεσα στο κοινό αίσθημα, το δημόσιο αίσθημα, την κοινή γνώμη από την μία πλευρά και στην πολιτική που ασκείται είναι[…]

Περισσότερα »

Εκτός ΚΟ της ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη

Εκτός ΚΟ της ΝΔ έθεσε την Κατερίνα Παπακώστα, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής. Αφορμή στάθηκε η χθεσινή διαφοροποίηση της κ. Παπακώστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορούσε «ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *