Χρ. Σιμωρέλης: Το πλειοψηφικό σύστημα υπεύθυνο για τη διαπλοκή στους Δήμους

Το σχέδιο «Κλεισθένης 1» και την απλή αναλογική για την τοπική αυτοδιοίκηση προασπίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Νίκο Μπαρδούνια ο κ. Σιμωρέλης υποστήριξε ότι η διαπλοκή και η διαφθορά που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση προέκυψε από το πλειοψηφικό σύστημα.

Επίσης ανέφερε ότι με το «Κλεισθένης 1», δεν θα χρηματοδοτούνται οι ΟΤΑ ανάλογα με τον πληθυσμό τους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μικροί Δήμοι να βρίσκονται στο έλεος του Θεού, αλλά με βάση τις ανάγκες τους.

Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σιμωρέλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιθυμία της Δημοτικής Αρχής είναι τα Ποσειδώνια να γυρίσουν στον Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, πραγματοποίησε ομιλία στη Συνέντευξη Τύπου για τη διεξαγωγή των «Ποσειδωνίων 2016», η οποία δόθηκε σήμερα στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης . Η ομιλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, είναι η εξής: «Ο Δήμος Πειραιά χαιρετίζει την έναρξη της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια[…]

Περισσότερα »

Μεγάλη η ανταπόκριση των Δήμων στο HELP DESK της ΚΕΔΕ

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Δήμων στην πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη να συσταθεί, στα γραφεία της Ένωσης, ένα ολοκληρωμένο Υποστηρικτικό Δίκτυο Ενημέρωσης όλων των Δήμων της Χώρας , υπό τη μορφή HELP DESK. Ειδικότερα το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του το HelpDesk δέχθηκε και εξυπηρέτησε συνολικά 325 αιτήματα από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *