Χρ. Σιμωρέλης: Το πλειοψηφικό σύστημα υπεύθυνο για τη διαπλοκή στους Δήμους

Το σχέδιο «Κλεισθένης 1» και την απλή αναλογική για την τοπική αυτοδιοίκηση προασπίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Νίκο Μπαρδούνια ο κ. Σιμωρέλης υποστήριξε ότι η διαπλοκή και η διαφθορά που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση προέκυψε από το πλειοψηφικό σύστημα.

Επίσης ανέφερε ότι με το «Κλεισθένης 1», δεν θα χρηματοδοτούνται οι ΟΤΑ ανάλογα με τον πληθυσμό τους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μικροί Δήμοι να βρίσκονται στο έλεος του Θεού, αλλά με βάση τις ανάγκες τους.

Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σιμωρέλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΔΕ: Ενστάσεις επί του Ν/Σ του υπ. Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση

Τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις», που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, συζήτησε το ΔΣ της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις ενστάσεις για το γεγονός ότι: Πρώτον, η πλειονότητα των προτάσεων, των απόψεων[…]

Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Συμβούλιο της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 11/9 στις 19.00 το Συμβούλιο της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά για λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης: ΘΕΜΑ 1ον: Λήψη απόφασης για έγκριση ή μη άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με  στοιχεία: CORKS AND FORKS OE ME ΕΚΠΡ.ΤΟΥΣ ΛΥΣΑΝΔΡΟ Δ. & ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤ.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *