Χρ. Σπίρτζης: Αλλαγή του αναπτυξιακού σχεδιασμού στα δημόσια έργα

Την αλλαγή του, ανακοίνωσε από τον Βόλο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής «ο αναπτυξιακός σχεδιασμός στην Ελλάδα τίθεται σε νέα βάση και δεν θα γίνονται έργα βιτρίνας, αλλά έργα που θα συνιστούν την αλλαγή της παραγωγικής φυσιογνωμίας της χώρας και θα πρέπει οι παραγωγικοί φορείς να συνεργάζονται μεταξύ τους και να διαβουλεύονται με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα έργα να έχουν στόχευση». Μάλιστα, τόνισε είναι απαραίτητος και αναγκαίος ο περιφερειακός σχεδιασμός, ώστε με αυτόν τον τρόπο να ιεραρχούνται οι παρεμβάσεις και να χρηματοδοτούνται σωστά τα έργα υποδομής.

Αναφερόμενος στους νέους αυτοκινητόδρομους της χώρας και με αφορμή την παράδοση στη χρήση και κυκλοφορία των μεγάλων σηράγγων στα Τέμπη και στον Πλαταμώνα, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης πολύ σύντομα θα υπάρξει συνολική πρόταση για το θέμα των διοδίων, με προοπτική εντός του 2018 να υφίσταται και να λειτουργεί ένα ενιαίο σύστημα διοδίων σε ολόκληρη τη χώρα, όπου οι οδηγοί-χρήστες των αυτοκινητοδρόμων θα πληρώνουν ανάλογα με την απόσταση που θα διανύουν. Θα διασφαλιστεί έτσι ένα σύστημα με δίκαιες χρεώσεις.

Ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ότι άφησε μία κουτσουρεμένη προγραμματική περίοδο για έργα με περιορισμενα κονδύλια, εξαιτίας λανθασμένης διαπραγμάτευσης, αλλά η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε με σωστό τρόπο διαπραγμάτευσης να βρει χρηματοδοτικά εργαλεία και να ενισχύσει τα νέα έργα.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν στόχο τον αποπληθωρισμό της χώρας, όμως εμείς θα ανατρέψουμε το σχέδιο αυτό, με παραγωγική δράση και χρήσιμα αναπτυξιακά έργα», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φ. Κουβέλης: Πρόταση για αυτόνομη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ

Την αυτόνομη εκλογική κάθοδο της ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με οικολογικές κινήσεις, των οποίων η οριστική απάντηση αναμένεται εντός των προσεχών ωρών, εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος. «Η παρουσία της ΔΗΜΑΡ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *