Χρ. Σπίρτζης: Ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς με το ν/σ για το επιτελικό κράτος

«Το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος σηματοδοτεί την ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς» σημειώνει ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Σπίρτζης αναφέρει:

«Αντί για αποκομματικοποίηση και ανεξαρτησία της δημοσιάς διοίκησης, θεσμοθετείται η παλινόρθωση του κομματικού κράτους με διορισμούς ημετέρων. Αντί για σύγχρονες δομές διακυβέρνησης και συντονισμού, θεσπίζεται η ενός ανδρός αρχή του πρωθυπουργού.

Αντί για αξιόπιστους και ανεξαρτήτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προβλέπεται ο διορισμός του επικεφαλής της μιας και μόνης ελεγκτικής αρχής από τον πρωθυπουργό. Αντί για ενίσχυση των αξιόπιστων και ανεξάρτητων δομών έλεγχου, ανατίθεται ελεγκτικό έργο σε ιδιώτες χωρίς κανένα εχέγγυο ανεξαρτησίας.

Αντί για καλή νομοθέτηση, η κυβέρνηση της ΝΔ εγκαινιάζει το νομοθετικό της έργο χωρίς δημόσια διαβούλευση και επεξεργασία από την ΚΕΝΕ, ερήμην της δημόσιας διοίκησης και των κοινωνικών φορέων».

Καταλήγοντας τονίζει ότι, «η ΝΔ επιχειρεί εν κρυπτώ την κατάληψη του κράτους πέρα και έξω από κάθε κανόνα και κάθε έλεγχο» προσθέτοντας ότι «το προσωπείο του φιλελεύθερου εκσυγχρονισμού έχει ήδη καταρρεύσει».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη μάχη της κεντροαριστεράς ρίχνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Άνοιγμα προς την κεντροαριστερά φαίνεται πως επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα από τις επαφές που έχει με ευρωπαίους σοσιαλιστές, την ώρα που η Φώφη Γεννηματά ρίχνει «γέφυρες» προς το Ποτάμι, ώστε να διευρυνθεί το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Μάρτιν Σουλτς και με τον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *