Χρ. Σπίρτζης: Ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς με το ν/σ για το επιτελικό κράτος

«Το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος σηματοδοτεί την ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς» σημειώνει ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Σπίρτζης αναφέρει:

«Αντί για αποκομματικοποίηση και ανεξαρτησία της δημοσιάς διοίκησης, θεσμοθετείται η παλινόρθωση του κομματικού κράτους με διορισμούς ημετέρων. Αντί για σύγχρονες δομές διακυβέρνησης και συντονισμού, θεσπίζεται η ενός ανδρός αρχή του πρωθυπουργού.

Αντί για αξιόπιστους και ανεξαρτήτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προβλέπεται ο διορισμός του επικεφαλής της μιας και μόνης ελεγκτικής αρχής από τον πρωθυπουργό. Αντί για ενίσχυση των αξιόπιστων και ανεξάρτητων δομών έλεγχου, ανατίθεται ελεγκτικό έργο σε ιδιώτες χωρίς κανένα εχέγγυο ανεξαρτησίας.

Αντί για καλή νομοθέτηση, η κυβέρνηση της ΝΔ εγκαινιάζει το νομοθετικό της έργο χωρίς δημόσια διαβούλευση και επεξεργασία από την ΚΕΝΕ, ερήμην της δημόσιας διοίκησης και των κοινωνικών φορέων».

Καταλήγοντας τονίζει ότι, «η ΝΔ επιχειρεί εν κρυπτώ την κατάληψη του κράτους πέρα και έξω από κάθε κανόνα και κάθε έλεγχο» προσθέτοντας ότι «το προσωπείο του φιλελεύθερου εκσυγχρονισμού έχει ήδη καταρρεύσει».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε. Βενιζέλος: “Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν και όχι μετάνοια μετά”

Για «χονδροειδή παρερμηνεία των αποφάσεων της ΕΚΤ» κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο Ευ.Βενιζέλος, κλείνοντας από την Ξάνθη την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ δήλωσε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να κάνει τη «μεγάλη έκπληξη» των εκλογών. Κάλεσε σε συσπείρωση γύρω από το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου,[…]

Περισσότερα »

Αναθεώρηση Συντάγματος: Αναλυτικά οι 9 μεγάλες αλλαγές

Εννέα μείζονες συνταγματικές αλλαγές ενέκρινε το ελληνικό κοινοβούλιο,  με φόντο τη ιδιαιτέρως θερμή συζήτηση που έγινε για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη ψήφο των ομογενών, με τη Βουλή

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *