Χρ. Σταϊκούρας: Προς νέα ρύθμιση οφειλών σε 100 -120 δόσεις

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100- 120 δόσεις, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη επαναφορά σχήματος 120 δόσεων, δήλωσε ότι «προφανώς σκέψεις υπάρχουν πολλές σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, τις συζητάμε με τους θεσμούς».

Ωστόσο, οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης οφειλών δεν αναμένονται πριν το τέλος του α’ τριμήνου του 2021, όταν και εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ενώ, ο κ. Σταϊκούρας απαρίθμησε τις έως σήμερα πρωτοβουλίες για το «πάγωμα» των χρεών που δημιουργήθηκαν στο πρώτο lockdown και την έναρξη εξόφλησης τον Απρίλιο 2021 σε 12- 24 δόσεις, την αναβίωση ρυθμίσεων που χάθηκαν μέσα στην πανδημία και τη μετάθεση δόσεων ρυθμισμένων οφειλών στο τέλος της περιόδου ρύθμισης.

Παράλληλα, ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και παράτασης στην έναρξη εφαρμογής των νέων διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα, καθώς δήλωσε πως «ο νόμος θα υλοποιηθεί όταν θα είναι έτοιμες όλες οι υπουργικές αποφάσεις και θα συνεκτιμήσουμε την κατάσταση στο υγειονομικό πεδίο», προσθέτοντας πως «έχουμε αποδείξει ότι ενεργούμε έγκαιρα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υλοποίηση του νέου πτωχευτικού απαιτείται η έκδοση περίπου 50 εξειδικευμένων υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες θα πρέπει να τεθούν και υπόψη των θεσμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντομπρόβσκις: Κάντε μεταρρυθμίσεις αν θέλετε χρήματα

Εάν δεν υπάρξει εκπλήρωση των δεσμεύσεων δεν πρόκειται να γίνει εκταμίευση κεφαλαίων ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις. Προσθέτει πως μία επιστολή δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα και οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ψηφιστούν.  Συγκεκριμένα μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα FAZ, τονίζει ότι «μία επιστολή εδώ, μία επιστολή εκεί[…]

Περισσότερα »

Ζητείται δημοσιονομικός χώρος για εφαρμογή φοροελαφρύνσεων

  Δημοσιονομικό χώρο άνω των 2 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό του 2021, αλλά και τουλάχιστον 400-500 εκατ. ευρώ μέσα στο τρέχον έτος ψάχνει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει το επιθετικό σχέδιο μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που περιέγραψε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Πέμπτης. Η πλήρης κατάργηση της εισφοράς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *